Διεθνή

Τραμπ: Η Ευρώπη έκανε περιουσία στην πλάτη μας

Τραμπ: Η Ευρώπη έκανε περιουσία στην πλάτη μας

Πηγή Φωτογραφίας: The New Yorker

Νέα πτώση στα Χρηματιστήρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει τον πανικό στα διεθνή χρηματιστήρια εξαιτίας του καταιγισμού τελωνειακών δασμών που επέβαλε.

Ο μεγιστάνας παρομοίασε την κατάσταση με το να παίρνει κανείς «φάρμακο», εν προκειμένω για να θεραπευτούν παθογένειες της αμερικανικής οικονομίας.

«Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, την ώρα που ηλεκτρονικές συναλλαγές προοιωνίζονται νέα θεαματική πτώση της Γουόλ Στριτ σήμερα ενώ στην Ασία και στην Ωκεανία οι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν νέες βίαιες πτώσεις.

Κατά την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον μετά το σαββατοκύριακο στο οίκημά του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος δέχτηκε ερωτήσεις για την πορεία των χρηματιστηρίων αφότου ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη κυμαινόμενους τελωνειακούς δασμούς κατ’ ελάχιστον 10% σε όλες τις εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Τραμπ: «Μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά» Διαβεβαίωσε πως η χώρα του είναι «πολύ πιο δυνατή» μετά την αναγγελία των μέτρων του, ενώ διαβεβαίωσε πως η πτώση των χρηματιστηρίων δεν ήταν κάτι που είχε σκοπό.

«Όμως θέλω να λυθεί το ζήτημα του (εμπορικού) ελλείμματος που έχουμε με την Κίνα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με άλλες χώρες», επέμεινε.

«Δεν θέλω την πτώση» κανενός χρηματιστηρίου, «όμως μερικές φορές πρέπει να παίρνεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά», συμπλήρωσε, κατά τα φαινόμενα αναφερόμενος στην εξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τις εισαγωγές.

«Ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι οι τελωνειακοί δασμοί», επανέλαβε.

«Η Ευρώπη έκανε περιουσία στην πλάτη μας και μας μεταχειρίστηκε πολύ άσχημα» Ο κ. Τραμπ αποκάλυψε πως το σαββατοκύριακο συζήτησε «με πολλούς Ευρωπαίους, Ασιάτες, όλο τον κόσμο». «Θέλουν όλοι απεγνωσμένα να κλείσουμε συμφωνία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να διαπραγματευτεί συμφωνία ελεύθερου εμπορίου -με άλλα λόγια αδασμολόγητου- ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όπως υπέδειξε ο σύμβουλος και σύμμαχός του Έλον Μασκ, ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε πως κατά την άποψή του «η Ευρώπη έκανε περιουσία στην πλάτη μας και μας μεταχειρίστηκε πολύ άσχημα».

«Θέλουν να συζητήσουμε αλλά δεν θα γίνει συζήτηση καθώς δεν μας δίνουν πολλά χρήματα σε ετήσια βάση» αγοράζοντας αμερικανικά προϊόντα, διεμήνυσε.

Με νέα πτώση άνοιξαν τα χρηματιστήρια Η παγκόσμια χρηματοοικονομική σκηνή βιώνει σημαντική αναστάτωση καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις προκαλούν έντονες πτωτικές τάσεις στις αγορές. Η επιβολή νέων τελωνειακών δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται να έχει σοβαρές συνέπειες για τις διεθνείς αγορές, με τους βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης να σημειώνουν μεγάλες απώλειες. Ο Dow Jones χάνει περίπου 3,5%, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 3,85%, προοιωνίζοντας μια δύσκολη ημέρα για τη Wall Street.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments