Συνάντηση του Μάριου Θεμιστοκλέους με Έλληνες Ολυμπιονίκες την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Συνάντηση του Μάριου Θεμιστοκλέους με Έλληνες Ολυμπιονίκες την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα 7 Απριλίου 2025 ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε σήμερα με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊτατζή, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη της σημασίας της άσκησης στην προαγωγή της υγείας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης των πολιτών για την ενσωμάτωση της άθλησης στην καθημερινότητά τους, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συναντήθηκα με Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι με το ήθος, την επιμονή και τις διακρίσεις τους, μας διδάσκουν ότι η άσκηση δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα, αλλά τρόπος ζωής. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για ‘μας να τους έχουμε δίπλα μας μία μέρα αφιερωμένη στην αξία της υγείας μας. Οι αθλητές είναι ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που μπορεί να αποκτήσει το ανθρώπινο σώμα και πνεύμα, αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πρωταθλητής για να ωφεληθεί από την άσκηση. Όλα ξεκινούν από απλές καθημερινές συνήθειες μέσα στη μέρα μας. Φανταστείτε ότι το περπάτημα για περίπου 20 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 30%, ενώ μπορεί να μειώσει και το στρες κατά 10%. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε όλους τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συμβάλλοντας έτσι σε ένα ελπιδοφόρο και υγιές μέλλον για όλους.»
Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τόνισαν τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινή ζωή.
Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας, ενισχύοντας δράσεις που προάγουν την ευεξία και την ποιότητα ζωής.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας