ΝΔ: Παρασκηνιακό “μασάζ” στους διαφωνούντες βουλευτές

Πηγή Φωτογραφίας: [377004] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνοδεύτηκε από επικρίσεις, οι οποίες όμως περιορίστηκαν, χάρη σε παρασκηνιακές παρεμβάσεις από τα κεντρικά, εντός των επιτρεπτών ορίων.
Αυτή η συνεδρίαση αποτέλεσε την αφετηρία για το Μέγαρο Μαξίμου μιας νέας, μακροχρόνιας επιχείρησης, που θα απαιτήσει συντονισμένες εσωκομματικές ενέργειες και, επομένως, θα αξιολογηθεί σε δεύτερο χρόνο. Άλλωστε, τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του το κατά την εισήγησή του στην ΚΟ δεν ήταν παροδικά, με χαρακτηριστικό το μήνυμά του ότι η κυβερνητική σύνθεση δεν είναι «στατική».
Αντίθετα, μετά την προσπάθεια του Μητσοτάκη να τερματίσει οριστικά την εκλογολογία και τη διαδοχολογία, που αποτελούν δύο ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν εσωτερικές αναταραχές, η σαφής στροφή στο κόμμα και η ενίσχυση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με τους βουλευτές, καθώς και η εντατική φροντίδα τους, έχουν γίνει πλέον ειδική αποστολή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην πτέρυγα που προειδοποιεί για την απομάκρυνση της κυβέρνησης από τον «παραδοσιακό κορμό» της ΝΔ.
Με επικεφαλής τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να διευκολύνει την «καλύτερη συνεργασία» μεταξύ του Μαξίμου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των υπουργείων, στην προσπάθεια κατευνασμού συμμετέχουν και άλλοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως οι Γιώργος Μυλωνάκης, Μιχάλης Μπεκίρης και Θανάσης Νέζης. Αυτά τα πρόσωπα έσπευσαν να συμμετάσχουν σε ζυμώσεις πριν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
«Μια απλή σπίθα αρκεί για να ανάψει το εσωκομματικό κλίμα», αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος. Στο Μαξίμου το κατανοούν αυτό. Ήδη παρατηρούν μια στροφή στη στάση των βουλευτικών πυρήνων που ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για ορισμένες από τις ενέργειές της. Η συλλογή υπογραφών για μια ομαδική ερώτηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η κατάθεσή της αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, λέει πολλά από μόνη της.
Κατ’ αρχάς, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα παραμείνει, με τον αριθμό 11 να έχει αποκτήσει συμβολική σημασία, αν και η σύνθεση των βουλευτών δεν θα είναι σταθερή.
Δεύτερον, στελέχη του ίδιου εσωκομματικού κλίματος απορρίπτουν τις λεκτικές ενστάσεις και τις αντιπαραθέσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, επιλέγοντας πλέον αποκλειστικά τη δημόσια σφαίρα για τις παρεμβάσεις τους. Έτσι, αποφεύγουν να κατηγορηθούν ότι αποτελούν ένα κλαμπ «γκρινιάρηδων» πίσω από κλειστές πόρτες.
Ενδεικτικό είναι ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής, κανένας από τους 11 βουλευτές που υπέβαλαν τη νέα ερώτηση (με επικεφαλής τη Φωτεινή Αραμπατζή και συνυπογράφοντες τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Θεόδωρο Καράογλου, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Μάνο Κόνσολα, Μίλτο Χρυσομάλλη και Γιώργο Βλάχο) δεν ζήτησε τον λόγο. Στην ερώτησή τους, ζητούν αύξηση των θέσεων απασχόλησης για ανέργους άνω των 55 ετών, καταγγέλλοντας ότι οι δήμοι βρήκαν κλειστή την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τις 6.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σύντομα θα ενεργοποιηθούν κεντρικές πρωτοβουλίες με στόχο την «αναβάθμιση» του ρόλου των βουλευτών στην καθημερινή κυβερνητική δραστηριότητα. Θα δημιουργηθεί γραφείο για την υποδοχή αιτημάτων και προτάσεων από τους βουλευτές στην πρωθυπουργική γραμματεία, θα επανέλθουν οι κύκλοι συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και θα οριστούν βουλευτές ως συντονιστές στις έξι μόνιμες επιτροπές της Βουλής.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας