Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει μπροστά την Επιτροπή Επανεκκίνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει μπροστά την Επιτροπή Επανεκκίνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [376946] ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με σύνθημα «Αναγέννηση και Προοδευτική Προοπτική» στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν σύντομα να φύγουν από τα μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά, διαγράφοντας μια νέα πορεία

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα παρουσιάσει σήμερα την Επιτροπή Επανεκκίνησης, ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να στείλει ένα μήνυμα για την ανανέωση του κόμματος. Με το σύνθημα «Αναγέννηση και Προοδευτική Προοπτική», στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν να ξεφύγουν από τα μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και να χαράξουν μια νέα πορεία μετά από έναν δύσκολο ενάμιση χρόνο. Στο άμεσο μέλλον, οι περιοδείες του Σωκράτη Φάμελλου σε όλη την Ελλάδα θα ενταθούν.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, η Επιτροπή Επανεκκίνησης, που αριθμεί πάνω από 700 μέλη, αποτελεί «μία ομάδα ανθρώπων που αντιπροσωπεύει την προοδευτική κοινωνική συσπείρωση με επίκεντρο την κοινωνική βάση. Περιλαμβάνει πρώην βουλευτές που έχουν αποστασιοποιηθεί, εκπροσώπους φορέων, παραγωγικών τάξεων και στελέχη της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα».

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εκδήλωση αύριο στις 18:30, στο Μεταξουργείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά νέα πρόσωπα που θα αναδειχθούν στο προσεχές διάστημα. Την ομιλία του προέδρου θα προλογίσει η Μαρία Τζωρακάκη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, όπου συμμετείχε ενεργά σε συνδικαλιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ως εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συλλόγου. Σήμερα είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μουσειολογίας στο ΕΚΠΑ και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Συντηρήτρια Έργων Τέχνης.

Συνεχή ανοίγματα προς τη Νέα Αριστερά

Ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζει να προχωρά στα ανοίγματά του, εστιάζοντας κυρίως στην πρόσκληση προς τη Νέα Αριστερά να δράσει άμεσα.

«Η πρότασή μας μπορεί να έχει απορριφθεί από τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά έχει γίνει αποδεκτή από τους πολίτες. Όσοι αρνούνται, στην πραγματικότητα αρνούνται στους πολίτες. Λένε «όχι» στους πολίτες και στην πρόοδό τους. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν και όσοι καθυστερούν…» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο forum των Δελφών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φάμελλος φαίνεται να επενδύει πολλά και στην κοινοβουλευτική συνεργασία, η οποία μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για τις κομματικές αποφάσεις.

Μια αντίστοιχη κίνηση με αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην προανακριτική επιτροπή Τριαντόπουλου, με τη κοινή δήλωση καταγγελίας από ΣΥΡΙΖΑ, Λινού και Νέα Αριστερά, αναμένεται και την Παρασκευή στην ολομέλεια. Είναι απαραίτητο να καταγγελθεί και πάλι η αντισυνταγματική διαδικασία που επιβλήθηκε από τη ΝΔ.

«Πρέπει να εκφράσουμε από κοινού τη στάση μας απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη, παράνομη και αντισυνταγματική συζήτηση», δήλωσε ο κ. Φάμελλος αναφορικά με την αυριανή συζήτηση στην ολομέλεια.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments