Πολιτική

Η Κωνσταντοπούλου φέρνει νέες φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ

Η Κωνσταντοπούλου φέρνει νέες φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [376559] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν ανησυχία στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι επιτελείς αναλύουν τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, με τη Ζωής Κωνσταντοπούλου να είναι μπροστά.

Στελέχη του κόμματος εξετάζουν τις μετρήσεις λαμβάνοντας υπόψη και την τρέχουσα συγκυρία, καθώς ο θυμός των πολιτών έχει ενταθεί λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, της διαχείρισης από την κυβέρνηση και των προσπαθειών συγκάλυψης από την πλειοψηφία.

Επισημαίνουν ότι στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί η μονοθεματική προσέγγιση της τραγωδίας, γεγονός που ενισχύει τον αντισυστημισμό. Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, κινείται θεσμικά και στηρίζει τις θέσεις του στο πρόγραμμα του, αποφεύγοντας τις ακραίες προσεγγίσεις, όπως τονίζουν.

Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η πράσινη παράταξη θα ανακάμψει όταν η πολιτική αντιπαράθεση εστιάσει ξανά στα κοινωνικά ζητήματα, στα οποία θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλεονέκτημα σε προγραμματικές θέσεις. Ωστόσο, η εσωστρέφεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κόμμα δεν φαίνεται να συμβάλλει στη δημοσκοπική του ανάκαμψη. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η πτώση στις δημοσκοπήσεις προκαλεί εσωστρέφεια ή αν συμβαίνει το αντίθετο.

Ευθείες βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την παραπομπή Τριαντόπουλου

Την ίδια στιγμή, καθεστωτική απόφαση με ενορχηστρωτή τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε η Μιλένα Αποστολάκη την παράκαμψη του έργου και των αρμοδιοτήτων της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενης παράβασης καθήκοντος από τον πρώην Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του σχετικού πορίσματος από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ευθύνη στον πρωθυπουργό για παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και βασικών κανόνων της χρηστής διοίκησης καθώς και χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Τον κατονόμασε επίσης ως υπεύθυνο για τον περαιτέρω κλονισμό της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς και της λειτουργίας του πολιτεύματος καθώς και για την υποδαύλιση αισθημάτων οργής και ανασφάλειας στην κοινωνία.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να μας πει πως νιώθει που 13 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ κλήθηκαν ως ύποπτοι από την Ευρωπαία Εισαγγελέα για άμεση συνέργεια σε απιστία και 3 εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ΤΟΜΗ/ ALSTOM για ηθική αυτουργία σε απιστία και ο φυσικός αυτουργός της απιστίας Κ. Καραμανλής απολαμβάνει το ακαταδίωκτο που του εξασφάλισε. Και καλώ τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ποια είναι η αντίληψη του για τη διαφάνεια, το κράτος δικαίου και τον ρόλο του φυσικού δικαστή όταν μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα», υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Άσκησε κριτική, επίσης, στον Πρωθυπουργό και για την «τραμπικού στυλ» απάντησή του να ζητήσει ως αντάλλαγμα την αναθεώρηση του άρθρου 16 προκειμένου να συναινέσει στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 καθώς και του άρθρου 90 για την επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν όμως στον τόπο δημοκρατικά και θεσμικά αναχώματα και ένα από αυτά είναι το ΠΑΣΟΚ Και διαβεβαιώνουμε την ελληνική κοινωνία ότι με την ίδια θεσμική προσήλωση και δημοκρατική ευθύνη θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους προκειμένου να διερευνηθούν και οι ευθύνες του κ. Καραμανλή καθώς και όλων των υπευθύνων. Είναι χρέος στα θύματα, στις οικογένειες τους, στον ελληνικό λαό», ανέφερε κλείνοντας η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments