Οικονομία

Πιτσιλής: Αισιοδοξία για νέα μείωση της φοροδιαφυγής το 2025 – Στην τελική ευθεία η ψηφιακή μετάβαση της ΑΑΔΕ

Πιτσιλής: Αισιοδοξία για νέα μείωση της φοροδιαφυγής το 2025 – Στην τελική ευθεία η ψηφιακή μετάβαση της ΑΑΔΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [377145] 10ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

«Data driven» έλεγχοι και νέο myDATA στη μάχη για φορολογική διαφάνεια

Αισιόδοξος ότι αν δεν προκύψουν εξωγενείς παράγοντες, τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα είναι και το 2025 πάρα πολύ καλά, εμφανίστηκε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι και το 2025, αν δεν έχουμε κάτι εξωγενές που να διαταράξει τη λειτουργία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, σε βαθμό που να μην μπορούμε να το προβλέψουμε, τότε θα πάμε πάρα πολύ καλά στο θέμα της αντιμετώπιθσης της φοροδιαφυγής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής. Στην προσπάθεια αυτή βασικό εργαλείο της ΑΑΔΕ θα είναι, όπως σημείωσε η ενίσχυση του myDATA.

Βασικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή θα είναι, όπως σημείωσε το My Data. «Η ενίσχυση του myDATA είναι το βασικό μας εργαλείο αυτή τη στιγμή» είπε ο διοικητής και πρόσθεσε: « Όλα αυτά που έχουμε πει, το ψηφιακό πελατολόγιο που έρχεται (ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα), το ψηφιακό δελτίο αποστολής, η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και βεβαίως οι πιο στοχευμένοι έλεγχοι και η ακόμα καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων που έχουμε. Γενικώς πρέπει να είμαστε data driven (έλεγχοι οδηγούμενοι από δεδομένα)».

Σε ο,τι αφορά τους στοχευμένους ελέγχους και πως αυτοί λειτουργούν έφερε ως παράδειγμα τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εφαρμογή των POS. «Από την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές βγήκε ένας πλούτος πληροφοριών. Επίσης μας είναι πολύ πιο εύκολο πια να αντιπαραβάλουμε τις κινήσεις των POS με τις κινήσεις των ταμειακών. Ήδη τέτοιοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι γιατί η πληροφορία είναι διαθέσιμη και έχουμε και πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Δηλαδή η επιχείρηση βλέπει, αναγνωρίζει το λάθος, πληρώνει, και ξέρει πλέον ότι παρακολουθείται. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι γενικώς είναι ότι πλέον έχουμε πολύ καλύτερα εργαλεία για να παρακολουθούμε τις παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments