Τι τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα; 6 πεντανόστιμα νηστίσιμα γεύματα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τι τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα; 6 πεντανόστιμα νηστίσιμα γεύματα
Τα κυρίως γεύματα αυτών των ημερών δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και άνοστα. Μπορείτε να απολαύσετε πιάτα που είναι και ιδιαίτερα και ωφέλιμα και θα σας βάλουν στο πνεύμα των ημερών.
Ρεβιθάδα στον φούρνο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Προετοιμασία: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δεντρολίβανο και φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180°C, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.
Φασολάδα με λαχανικά
Η παραδοσιακή φασολάδα είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προετοιμασία: Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, ντομάτα τριμμένη και ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας για έξτρα σπιρτάδα και γεύση.

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί
Οι μελιτζάνες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ενώ το ελαιόλαδο και τα λαχανικά ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία. Προετοιμασία: Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράζουμε και τις ψήνουμε ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτα και μυρωδικά. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Πιλάφι με μανιτάρια και κουρκουμά
Το μανιτάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και χαμηλό σε θερμίδες, ενώ ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προετοιμασία: Σοτάρουμε μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Προσθέτουμε ρύζι και ζωμό λαχανικών, μαζί με κουρκουμά και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Σπαγγέτι με πέστο καρυδιού και βασιλικού
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ ο βασιλικός έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προετοιμασία: Χτυπάμε στο μπλέντερ καρύδια, βασιλικό, ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το πέστο με βρασμένα σπαγγέτι ολικής άλεσης.
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα λεμονιού
Εδώ θα χρειαστεί περισσότερος κόπος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με μια παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση. Τα ντολμαδάκια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών από το ελαιόλαδο και το αμπελόφυλλο. Προετοιμασία: Ανακατεύουμε ρύζι με φρέσκα μυρωδικά, κρεμμύδι και ντομάτα. Τυλίγουμε τη γέμιση σε αμπελόφυλλα και τα βράζουμε με ζωμό λαχανικών. Σερβίρουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας