Πολιτική

Κικίλιας: “Έρχονται μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών”-Μήνυμα σε Τούρκους ψαράδες και λαθροδιακινητές

Κικίλιας: “Έρχονται μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών”-Μήνυμα σε Τούρκους ψαράδες και λαθροδιακινητές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κικίλιας: "Έρχονται μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων" - Μήνυμα σε Τούρκους ψαράδες και λαθροδιακινητές

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στα λιμενικά τέλη που θα επηρεάσουν θετικά τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τα ελληνικά νησιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τονίζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά», παρουσιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση του κόστους μετακίνησης προς τα νησιωτικά μέρη της χώρας.

Μείωση 50% στα λιμενικά τέλη και αντίκτυπος στις τιμές εισιτηρίων

«Βρήκαμε τρόπο και νομοθετήσαμε τη μείωση των λιμενικών τελών, ακόμα και εκεί όπου ανήκουν τα λιμάνια σε ιδιώτες, κατά 50%. Η μείωση αυτή εκπίπτει του εισιτηρίου και θα ελαφρύνει τους πολίτες», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας. Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς από την 1η Μαΐου 2025 αναμένεται αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων λόγω της «πράσινης πολιτικής» της ΕΕ για τα καύσιμα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μείωση των λιμενικών τελών, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής των καυσίμων, θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα κάτω. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε τους ακτοπλόους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Εμείς έπρεπε να στηρίξουμε την κοινωνία και το κάναμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments