Σε μοναχική πορεία ο Ν. Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [372043] DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που να θεωρεί σωστή την απόφαση της διαγραφής της Κατερίνας Μπατζελή για έναν χρόνο. Ακόμη και οι πιο πιστοί υποστηρικτές της προεδρίας θα παραδεχτούν ότι η απόφαση είναι σεβαστή, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσουν την ουσία της.
Οι περισσότεροι κατανοούν ότι, μετά την παραπομπή της στο Πειθαρχικό, η επιβολή μιας αυστηρής ποινής ήταν αναπόφευκτη. Διαφορετικά, θα δημιουργούνταν η εντύπωση ότι η ηγεσία είναι αδύναμη, ειδικά λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων. Παρ’ όλα αυτά, κυριαρχεί η άποψη ότι η προσωρινή διαγραφή για μια δήλωση είναι υπερβολική αντίδραση, ιδιαίτερα όταν στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει πολλές ατυχείς δηλώσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν με την ίδια αυστηρότητα.
Από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, μόνο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αντέδρασε, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο κύριος εκπρόσωπος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να έχει σκοπό να αμφισβητήσει τον Ν. Ανδρουλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκε προτάσεις από βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται κοντά του για μια πιο έντονη αντίδραση, αλλά δεν τις υιοθέτησε, δείχνοντας στην πράξη την πρόθεσή του να αποφύγει, όσο το δυνατόν, μια νέα σύγκρουση κορυφής εντός του ΠΑΣΟΚ.
Στον κύκλο επιρροής του Ν. Ανδρουλάκη, αρκετοί έχουν απογοητευτεί από την πορεία του κόμματος και πλέον εστιάζουν στην ατομική τους εκλογική προσπάθεια, εργάζονται δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιοι. Άτυπες διαδικτυακές συσκέψεις συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη που έχουν πλήρη γνώση των σχεδίων και σκέψεών του δεν ξεπερνούν τους τρεις και, σε κάποιο βαθμό, τον επηρεάζουν.
Αποστάσεις έχουν κρατήσει και παράγοντες των ΜΜΕ και της αγοράς, οι οποίοι προσπαθούσαν να διατηρούν τακτική επαφή μαζί του μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και το 20%.
Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η προοπτική της εξουσίας συσπειρώνει τους υποστηρικτές, ενώ οι ηττημένοι μένουν πίσω. Αυτό ισχύει ακόμη και όταν η αναμέτρηση είναι δημοσκοπική και όχι εκλογική.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας