Βανς: Αισιοδοξία ότι μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews.com, Vance incontra Meloni: "Aggiornerò su Russia e Ucraina. Parleremo di negoziato commerciale
Οι ΗΠΑ είναι αισιόδοξες ότι μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τζ. Ντ. Βανς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Τζόρτζια Μελόνι, στη Ρώμη.
Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συμμετείχε στη συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια, ο Βανς και η Μελόνι έφτασαν στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκαν ξανά.
«Θέλω να ενημερώσω την πρωθυπουργό για κάποιες από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία… ακόμα και τις τελευταίες 24 ώρες, πιστεύουμε ότι έχουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να αναφέρουμε», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στους δημοσιογράφος, έχοντας δίπλα του τη Μελόνι.
«Δεδομένου ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, δεν θα τις προδικάσω. Όμως, νιώθουμε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε, αν όλα πάνε καλά, να φέρουμε τον τερματισμό αυτού του βάναυσου πολέμου», συμπλήρωσε ο Βανς, σύμφωνα με το Reuters.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε εντός των επόμενων ημερών να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν δεν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας