Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η αναβάθμιση από την Standard & Poors

Στέλιος Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η αναβάθμιση από την Standard & Poors

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION24//Στέλιος Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η αναβάθμιση από την Standard & Poors

Η αναβάθμιση επηρεάζει άμεσα και θετικά την τσέπη του Έλληνα πολίτη

Στα πολλαπλά οφέλη της χθεσινής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors αναφέρθηκε ο κ. Στέλιος Πέτσας.

​Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, με αφορμή την εν λόγω αναβάθμιση, ότι «είναι πολύ σημαντική. Όταν έχουμε μια τόσο μεγάλη δυσκολία στο παγκόσμιο στερέωμα, με τους δασμούς του Τραμπ να έχουν προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, όταν έχουμε συνεχιζόμενες μεγάλες κρίσεις, όπως είναι η κλιματική και η μεταναστευτική, όταν έχουμε γεωπολιτικές αναταράξεις, το να αναβαθμίζεται η ελληνική οικονομία κι όχι απλώς να παραμένει σταθερή, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην ευημερία όλων μας. Και έχει σχέση με την τσέπη του πολίτη, γιατί, όταν πέφτει το κόστος δανεισμού, το βλέπουν όσοι πληρώνουν στεγαστικά δάνεια ή τα δάνεια στις κάρτες τους. Επίσης, όσοι επιθυμούν να κάνουν ένα επενδυτικό σχέδιο, μπορούν να βρουν πιο εύκολα τραπεζικό δανεισμό. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία σε εκείνους που νοιώθουν ότι πρέπει να προστατευθούν απέναντι στις εξωτερικές απειλές, ότι η ελληνική οικονομία έχει μια ανθεκτικότητα. Όλα αυτά έχουν σημασία. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε μια συνετή δημοσιονομική διαχείριση, για να μη βάλουμε την εμπιστοσύνη σε κίνδυνο και από εκεί και πέρα, το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιράζεται δίκαια στην κοινωνία».

​Σύμφωνα με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, «θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι χαμηλότερες από τις αμερικανικές. Θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί αυτό τη δεκαετία του ’50, του ’60, του ’70, όταν ήταν συνδεδεμένο το ελληνικό νόμισμα στο αμερικανικό δολάριο, ότι σήμερα το ελληνικό δημόσιο θα δανείζεται χαμηλότερα – μετά τα όσα έχουμε περάσει – από τους Αμερικανούς; Νομίζω ότι είναι επιτυχία, μην την υποβαθμίζουμε. Κάθε πρόοδος είναι σημαντική».

​Αναφερόμενος, ακόμη, στο ζήτημα της πιθανής επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σημείωσε ότι «η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι περίπου 1,4 δις ευρώ τα μήνα, άρα 2,8 δις για τους μισθούς. Και για τις συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη είναι 5 δις ευρώ. Το σύνολο είναι 7,8 δις ευρώ. Είναι 3,2% του προβλεπόμενου ΑΕΠ. Αυτά τα έχω πει εγώ ο ίδιος στη Βουλή. Τα έχω πει γιατί είχαν καταθέσει τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πριν από μερικές ημέρες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την κεφαλαιαγορά. Τα στοιχεία είναι εκεί. Όποιος θέλει μπορεί να τα δει. Είναι πολύ μεγάλο το διακύβευμα και για να μπω την «καρδιά» του θέματος, υπάρχουν άλλα ζητήματα, που εγώ και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουμε θίξει, ότι είναι άλλο πράγμα τα μόνιμα μέτρα που κοστίζουν τόσο πολύ και θα πρέπει να συζητηθούν μπροστά σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, για να ξέρει ο κόσμος και με την ψήφο του στην κάλπη, να πει ότι «ναι αυτή είναι μια κατεύθυνση προς την οποία θέλουμε να πάμε ή όχι», και άλλο πράγμα να κλείσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Για παράδειγμα, η προσωπική διαφορά είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει πάνω από 670.000 συνταξιούχους. Είναι θέμα από το παρελθόν. Ας το κλείσουμε αυτό. Αυτά είναι ζητήματα δικαιοσύνης».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments