Διεθνή

Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου, συρρέουν πιστοί στο Βατικανό

Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου, συρρέουν πιστοί στο Βατικανό
Το Σάββατο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, το σκήνωμα του Αργεντινού ποντίφικα πρόκειται να ενταφιαστεί στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε

Πλήθος πιστών βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου έφτασε το φέρετρο με το σκήνωμα του πάπα Φραγκίσκου στη βασιλική του Αγίου Πέτρου. Εκεί τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για τους πιστούς που θέλουν να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό τους «ποντίφικα των φτωχών».

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από τις 11:00 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, από τις 07:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και από τις 07:00 έως τις 19:00 της Παρασκευής.

Το φέρετρο του πάπα δεν θα υψωθεί σε βάθρο.

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της σορού του πάπα που βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Casa Santa Marta – την κατοικία του κατά τη διάρκεια της 12ετούς παποσύνης του – ντυμένος με κόκκινο χιτώνα, με την παπική μίτρα στο κεφάλι και ένα κομποσκοίνι στο χέρι.

Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί. Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, η πρόβλεψη της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται να φτάσουν στην Αιώνια Πόλη περίπου 170 ξένες αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να αφιχθεί στην ιταλική πρωτεύουσα την Παρασκευή, ενώ οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες θα ταξιδέψουν στη Ρώμη αυθημερόν.

Μεταξύ άλλων, έχει ανακοινωθεί η παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, του βρετανού πρίγκιπα Γουίλιαμ, του ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και του γερμανού προέδρου, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως και του απερχόμενου καγκελάριου, Όλαφ Σολτς. Ξεχωριστή θέση μεταξύ των θρησκευτικών ταγών θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αναφερόμενος στην υποδοχή θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, έγραψε στο διαδίκτυο ότι για τη χώρα του «θα αποτελέσει τεράστια ευθύνη, στα πλαίσια ενός διεθνούς γεγονότος».

Οι τελευταίες στιγμές του πάπα Φραγκίσκου

Την Τρίτη, το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα τελευταία 24ωρα του πάπα. Ο Φραγκίσκος, ο οποίος είχε περάσει πρόσφατα πέντε εβδομάδες στο νοσοκομείο, ήταν ελαφρώς ανήσυχος για την εμφάνισή του στο μπαλκόνι την Κυριακή.

«Πιστεύεις ότι μπορώ να το κάνω αυτό;», ρώτησε ο πάπας τον προσωπικό του νοσοκόμο, Μασιμιλιάνο Στραπέτι.

Ο Στραπέτι τον καθησύχασε και λίγα λεπτά αργότερα ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο μπαλκόνι, ευλογώντας το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από κάτω.

Το επόμενο πρωί, γύρω στις 05:30 τοπική ώρα, ο Φραγκίσκος άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Μια ώρα αργότερα, χαιρέτησε τον Στραπέτι προτού πέσει σε κώμα, αναφέρει το βρετανικό BBC.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments