Πολιτική

Τσουκαλάς: Αν η ΝΔ δε θέλει να μπει εμπόδιο στη δικαιοσύνη, ας στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Τσουκαλάς: Αν η ΝΔ δε θέλει να μπει εμπόδιο στη δικαιοσύνη, ας στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΕΣΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Aν έχει άγχος η πλειοψηφία και εννοεί πως δεν θέλει να μπει εμπόδιο στη δικαιοσύνη, υπάρχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που είναι ισορροπημένη και σε στέρεα νομική βάση, και τους καλούμε να την στηρίξουν», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς

«Aν έχει άγχος η πλειοψηφία και εννοεί πως δεν θέλει να μπει εμπόδιο στη δικαιοσύνη, υπάρχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που είναι ισορροπημένη και σε στέρεα νομική βάση, και τους καλούμε να την στηρίξουν», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς σε συνέντευξη του στο OPEN, αναφερθείς στην προανακριτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επανάλαβε ότι «η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι μία νομική και όχι πολιτική διαδικασία», Είπε ότι αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες, το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την πολιτική διαδικασία με την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας «και τις αποδώσαμε στον πρωθυπουργό». «Εκεί τέθηκε και το πολιτικό ζήτημα ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι είναι αναξιόπιστη σε πολλά ζητήματα, όπως φυσικά στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «η διαδικασία της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι μια νομική διαδικασία, στην οποία καλούμαστε να περιγράψουμε τις πράξεις και τα αδικήματα που αποδίδει ο ίδιος ο Ποινικός Κώδικας», ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε «μία εκτενή μελέτη της δικογραφίας» και ότι η πρόταση είναι η πιο συμβατή με την υφιστάμενη δικογραφία, του κ. Μπακαΐμη. «Πήραμε το σκεπτικό του εφέτη ανακριτή, που ρητά αναφέρει ότι προέκυψε εποπτική ευθύνη για την ασφάλεια από το υπουργείο Μεταφορών, και είπαμε ότι πρέπει να ελεγχθεί ο αρμόδιος υπουργός. Να σημειωθεί ότι εδώ δε συζητάμε για το ποιος θα παραπεμφθεί, αλλά για το ποιος θα πάει στην προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθεί αν υπάρχουν στοιχεία ώστε να παραπεμφθεί», ανέφερε.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments