Κόσμος

Πρωτοπόροι της μουσικής βιομηχανίας βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην αντι-μεταναστευτική πολιτική

Πρωτοπόροι της μουσικής βιομηχανίας βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην αντι-μεταναστευτική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Πρωτοπόροι της μουσικής βιομηχανίας βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην αντι-μεταναστευτική πολιτική

Μαρκ Ράφαλο, Γκλεν Κλόουζ, Moby στις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση Τραμπ – «Είστε σκουπίδια»

Το Σάββατο, 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια κοινή πρωτοβουλία με την ονομασία «No Kings».

Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν προκειμένου να αντικρουστεί μια στρατιωτική παρέλαση που φιλοξένησε ο Τραμπ στην Ουάσινγκτον, αλλά και προέκυψαν ως συνέχεια των κινητοποιήσεων στο Λος Άντζελες και αλλού για την αντι-μεταναστευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ.

Νομοθέτες, συνδικαλιστές και ακτιβιστές έδωσαν ομιλίες σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Χιούστον, με το συγκεντρωμένο πλήθος να κρατά πλακάτ που επέκριναν τον Τραμπ σύμφωνα με το in.gr και την Ιόλη Μπέη-Κωνσταντινίδη

Η στρατιωτική παρέλαση είχε προγραμματιστεί με αφορμή την 250ή επέτειο του αμερικανικού στρατού. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι τυχόν διαμαρτυρίες στην παρέλαση θα αντιμετωπιστούν με «σκληρή βία».

Ωστόσο, οι πολίτες δεν παρέδωσαν τα σκήπτρα τους και κατέκλυσαν τους δρόμους ενάντια στον αμερικανικό ζόφο.Ο Τζίμι Κίμελ συμμετείχε στη συγκέντρωση «No Kings» στο South Bay του Λος Άντζελες. Μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία του ίδιου και των γονιών του στη διαδήλωση, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μια τεράστια, ενθαρρυντική και ναι – ειρηνική – συμμετοχή στο South Bay[…] Είμαι ευγνώμων που βλέπω τόσους πολλούς Αμερικανούς να αναλαμβάνουν δράση για να υπερασπιστούν τους φίλους και τους γείτονές μας. Ξέρω πόσο τυχερός είμαι που γεννήθηκα σε μια οικογένεια που μου έμαθε να νοιάζομαι για τους άλλους».

Η Κέρι Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε επίσης την προσωπική της σελίδα στο Instagram για να υποστηρίξει το κίνημα «No Kings», αναφέροντας: «#NoKings, απλά μερικές QUEENS που βρήκα να διαδηλώνουν, να φωνάζουν και να αγωνίζονται για τη Δημοκρατία».

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ Γκλεν Κλόουζ, η οποία συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Μπόζμαν του Μοντ, μοιράστηκε ένα μακροσκελές βίντεο στο Instagram εξηγώντας τις σκέψεις της για την ημέρα. Ξεκίνησε λέγοντας ότι ήταν «εξοργισμένη» από τις δολοφονίες των βουλευτών της Μινεσότα Μελίσα Χόρτμαν και Τζον Χόφμαν, οι οποίες έλαβαν χώρα νωρίς το Σάββατο, προσθέτοντας ότι «συμπάσχει» με τις οικογένειές τους.

«Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι, σε μια μέρα που εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ειρηνικά για την Αμερική που ξέρουμε και αγαπάμε, για την Αμερική για την οποία οι οικογένειές μας έχουν πολεμήσει, θα συνέβαινε αυτό. Ότι το υπόβαθρο της βίας και της συνωμοσίας και όλα τα όπλα που κρύβονται σε τόσα πολλά υπόγεια σε όλη τη χώρα, τελικά, θα βγουν, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να μας δυσκολέψουν να ανακτήσουμε τη δημοκρατία μας. Αλλά δεν πρέπει, δεν πρέπει, δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δεν πρέπει».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός Νατάσα Ρόθγουελ, ευρέως γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο «The White Lotus», μοιράστηκε μια φωτογραφία της που δείχνει την ίδια να κρατάει ένα πλακάτ με ένα σύντομο μήνυμα: «Είστε σκουπίδια».

Ακολουθούν και άλλες διασημότητες που κατέλαβαν τους δρόμους στο πλαίσιο των διαδηλώσεων «No Kings»

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments