Διεθνή

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (pics & vid)

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (pics & vid)
Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με το Reuters -επικαλούμενο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας- στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk οι τραυματίες είναι τέσσερις από τους οποίους ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η αιτία της έκρηξης.

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης αλλά αστυνομική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η έκρηξη έγινε στο τμήμα επισκευής οχημάτων της αστυνομίας, με αποτέλεσμα μέρος της οροφής να καταρρεύσει.

O υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επισκευής ενός οχήματος της αστυνομίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι σημείο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments