Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται χωριό, κινδυνεύουν σπίτια (pics & vids)

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται χωριό, κινδυνεύουν σπίτια (pics & vids)
Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, ανέφερε ότι η πυρκαγιά απειλεί τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Στην εκκένωση της κοινότητας Άρλας στη δυτική Αχαΐα που κινδυνεύει από την πυρκαγιά, προχωρούν οι Αρχές. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην Άρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, οι φλόγες απειλούν τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις εθελοντές δασοπυροσβέστες εγκλωβίστηκαν αλλά ευτυχώς κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς από την κόλαση της φωτιάς.

Υπό ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα

Υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη Β. Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Αυτή την ώρα έχει «πέσει» η ένταση των ανέμων στο νησί, ενώ κατά τη διάρκεια τους το μεσημέρι, είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Οι ενεργές εστίες φωτιάς

Αγροτοδασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επιχειρούν συνολικά 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Βουτσαράς Μεγαλόπολης. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, τέσσερα αεροπλανοφόρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments