Πολιτική

Man to man Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

Man to man Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: [372808] ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Αν υπάρχουν - που μπορεί να υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές - αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα. Και το έχω αποδείξει», τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη αναφορικά με τις κατηγορίες του για αλαζονικές συμπεριφορές της κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης επεσήμανε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές από τον ίδιο, υπογραμμίζοντας: «Αν υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα. Και το έχω αποδείξει». Αντέτεινε επίσης στον Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε αναφερθεί στην επιθυμία του να επιταχύνει την αποχώρηση της κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίμου: «Εσείς έρχεστε με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας και τις δημοσκοπήσεις που σας δείχνουν δεύτερο, για να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε και να έρθετε εσείς; Ελάτε με φόρα – όπως έλεγε και η κα Τσαπανίδου. Η φιλοδοξία σας είναι θεμιτή, αλλά αυτή την απόφαση θα την πάρει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν».

Πιο πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε νομοθετική ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, επισημαίνοντας ότι «η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ παρουσίαζε ορισμένες αδυναμίες που πρέπει να εξετάσουμε. Κάντε λίγη υπομονή και θα καταθέσουμε τη ρύθμιση». Επιπλέον, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει το 2019 μια ρύθμιση που αποσύνδεε τη χρηματοδότηση από τη διαδικασία των εκλογών.

Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τον Συνήγορο του Πολίτη, τόνισε ότι η διαδικασία εύρεσης πλειοψηφίας έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, επαναλαμβάνοντας ότι η υποψηφιότητα της κυβέρνησης είναι ο κ. Σωτηρόπουλος. «Θα τεθεί σε ψηφοφορία εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα έχετε την ευκαιρία να τοποθετηθείτε. Δεν θέλω να προκαταλάβω την απόφασή σας, ελπίζω να είναι θετική», είπε απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη και την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ το 2010: «Όταν γυρνάτε στο 2010, ναι η ιστορία θα γράφει ότι η χώρα χρεοκόπησε επί των δικών σας ημερών και η ιστορία θα γράφει ότι το 2009 ψηφίζατε έναν προϋπολογισμό με αύξηση δαπανών. Δεν το είπατε απλά, το κάνατε πράξη και τέσσερις μήνες μετά δυστυχώς η χώρα έσκασε στα χέρια σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments