Ελλάδα

Όλα τα δεδομένα έως σήμερα για τους σεισμούς και το ηφαίστειο στη Σαντορίνη – Η κίνηση του μάγματος

Όλα τα δεδομένα έως σήμερα για τους σεισμούς και το ηφαίστειο στη Σαντορίνη – Η κίνηση του μάγματος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (αρχειού) // Όλα τα δεδομένα έως σήμερα για τους σεισμούς και το ηφαίστειο στη Σαντορίνη – Η κίνηση του μάγματος

Όσα λένε οι ειδικοί

Ανησυχία συνεχίζουν και προκαλούν οι εξελίξεις με τους σεισμούς ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό. Η γη δονείται εδώ και πολλές ημέρες και σήμερα το πρωί σημειώθηκε ένας ακόμα ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα (09:46) είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ 20 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Οι ειδικοί μελετούν από κοντά το φαινόμενο, ενώ μιλούν και για μαγματικές διεργασίες στα έγκατα της γης. Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για περίεργους θορύβους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, ο νέος σεισμός 5,1 Ρίχτερ είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου και δεν αλλάζει την αξιολόγηση που κάνουν οι επιστήμονες. «Αυτό που κοιτάμε είναι ο ρυθμός σεισμικότητας να πέφτει σταθερά και από εκεί και πέρα είναι το απολύτως αναμενόμενο να έχουμε και μεγαλύτερους σε μέγεθος σεισμούς από το 4. Και 5,2 να γινόταν πάλι ήταν μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου. Αυτός ο σεισμός δεν αλλάζει την αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο συλλέγοντας συνεχώς δεδομένα.

Σημειώνεται ότι οι δύο επιτροπές (η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 στις 18:00.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, γιατί ακόμη το μελετάμε»

«Έχουμε παρατηρήσει μια σχετική ύφεση. Συνολικά έχουμε 2.474 σεισμούς από τις 31 Ιανουαρίου. Αυτοί οι σεισμοί από τις 12 Φεβρουαρίου, δηλαδή από την περασμένη Τετάρτη, βαίνουν μειούμενοι σε αριθμό, δηλαδή έχει πέσει ο ρυθμός. Αυτό συνεχίστηκε και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι μπήκαμε σε ένα στάδιο ύφεσης, όμως το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει και αυτές οι υφέσεις και οι εξάρσεις είναι μέσα στο πλαίσιο της εξέλιξης της ακολουθίας αυτής, η οποία όπως έχω πει είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πρόκειται για μια σμηνοσειρά η οποία οδηγείται από έναν μαγματισμό, μια κίνηση μάγματος δηλαδή, στον μέσο φλοιό στα 10-12 χιλιόμετρα περίπου», υπογράμμισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς.

«Το μάγμα μπήκε κάτω από την Καλντέρα, το έχουμε εντοπίσει στα 3 χιλιόμετρα, ανήλθε εκεί μέχρι τα μέσα με τέλη Ιανουαρίου, στη συνέχεια διέφυγε προς την κατεύθυνση του Κολούμπο, πέρασε από το Κολούμπο και κατευθύνθηκε στην Άνυδρο. Όλη η ακολουθία, αυτοί οι χιλιάδες σεισμοί και ο σημερινός ο 5,1 συμβαίνουν κοντά στην Άνυδρο, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από τη νησίδα αυτή».

Σε ερώτηση για το αν μπορούμε να πούμε πως το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση, απάντησε αρνητικά. «Αυτό που είπαμε χθες στην Επιτροπή είναι πως έχουμε μια ύφεση που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, παρατηρείται και παραμόρφωση, δηλαδή οι κινήσεις που καταγράφουμε με GPS και με δορυφόρους δεν έχουν σταματήσει. Ενώ έχει σταματήσει η ανύψωση της Καλντέρας, συνεχίζεται η οριζόντια κίνηση. Έχει υπάρξει ακτινωτή παραμόρφωση από όλες τις πλευρές. Για τα κτίσματα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό, τα κτίρια είναι ασφαλή».

«Αυτό που πρέπει να δώσουμε ως νέο στοιχείο είναι ότι από τον σταθμό GPS στην Άνυδρο έχουμε ήδη καταγράψει κίνηση της νησίδας αυτής προς δυσμάς και προς τα κάτω περίπου 7 χιλιοστά την ημέρα. Κινείται δυτικά νοτιοδυτικά δηλαδή το νησάκι. Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο το 2025 σε σχέση με το 2011», πρόσθεσε ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ενώ απαντώντας για ενδεχόμενο ηφαιστειακής έκρηξης, δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, γιατί ακόμη το μελετάμε. Από ό,τι βλέπουμε αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Τα σενάρια περί νέου ηφαιστείου είναι ακραία σενάρια, εμείς οι επιστήμονες οδηγούμαστε από τα δεδομένα μας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αυτήν τη στιγμή ούτε να εκραγεί το ηφαίστειο, ούτε να δημιουργηθεί νέο ηφαίστειο».

Τέλος, ως προς το σενάριο του μεγάλου σεισμού κοντά στα 6 Ρίχτερ, διευκρίνισε ότι έχει απομακρυνθεί, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς από το τραπέζι.

«Έχουμε βαθιές μαγματικές διεργασίες – Συνεχίζουμε τις μετρήσεις»

Συνεχίζονται οι μετρήσεις στη Σαντορίνη, λόγω της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας η οποία εξελίσσεται, όπως ανέφερε το πρωί η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας και Φυσικής Γεωγραφίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Εύη Νομικού.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η καθηγήτρια είπε ότι «εχθές είχαμε και δύο σεισμούς 4,2 και 4,4 Ρίχτερ και, όπως έχουμε πει και στον κόσμο, απ’ τη στιγμή που έχουμε συνεχείς σεισμούς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κρατικού μηχανισμού, για το πώς αντιμετωπίζουμε έναν σεισμό. Μην ξεχνάμε ότι τα πάντα εξελίσσονται στον θαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της Σαντορίνης».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Είναι μια περιοχή που ξέρουμε ότι είναι ένας σεισμογόνος χώρος που έχει πάρα πολλές ρηξιγενείς ζώνες, πάρα πολλά ρήγματα τα οποία έχουν ενεργοποιηθεί και σύμφωνα και με το πόρισμα εχθές των επιτροπών, υπάρχουν κάποιες βαθιές, πολύ βαθιές μαγματικές διεργασίες, ένα διάπυρο υλικό το οποίο, τα ρευστά, όπως σε κάθε περίπτωση, ανεβαίνουν προς την επιφάνεια, δημιουργούν βαρυτικές κινήσεις, επομένως έχουμε τις μετακινήσεις των ρηγμάτων όπως είναι».

«Αυτά είναι καινούργια αποτελέσματα και είναι δουλειά πολυετών ερευνών και γι’ αυτό είπαμε ότι πάντα πρέπει να μιλάμε με δεδομένα και όταν οι επιστήμονες λοιπόν αναλύσαμε όλα αυτά τα δεδομένα, φτιάξαμε αυτό το τεκτονικό μοντέλο, το οποίο το παρουσιάσαμε και στην επιτροπή και μας αποδεικνύει τελικά το τι συμβαίνει στο θαλάσσιο χώρο. Βέβαια, η έρευνα συνεχίζεται. Τώρα πάμε ουσιαστικά να σηκώσουμε ξανά τους υποθαλάσσιους σεισμογράφους και να εμποτίσουμε δύο καινούργιους λόγω του ότι η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και θέλουμε οπωσδήποτε να έχουμε σωστή τοποθέτηση των επικέντρων σε ποιες ρηξιγενείς ζώνες είναι ενεργοποιημένες», είπε χαρακτηριστικά η Εύη Νομικού.

«Ναι μεν έχουμε λιγότερους σεισμούς», παραδέχθηκε η καθηγήτρια, ωστόσο, επισήμανε ότι, «από τη στιγμή που εξακολουθούμε και έχουμε σεισμούς, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και γι’ αυτό και τα σχολεία εξακολουθούν να είναι κλειστά. Είναι σίγουρο ότι τα φαινόμενα θα ταλαιπωρήσουν την περιοχή για αρκετές εβδομάδες ακόμα».

«Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης. Και γι’ αυτό είπαμε από την αρχή, είναι ένα πολύπλοκο γεωλογικό φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν πτυχίο γεωλογίας, ούτε σεισμολογίας ούτε ηφαιστειολογίας. Άλλο οι μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης που πάντα συμβαίνουν, κι άλλο η ηφαιστειακή έκρηξη που είναι στην επιφάνεια του θαλάσσιου πυθμένα ή στη Νέα Καμένη», εξήγησε.

«Είμαστε σε έναν θαλάσσιο χώρο που εκεί που γίνονται αυτή τη στιγμή όλες αυτές οι διεργασίες, από πάνω υπάρχει ένα νησάκι που είναι η Άνυδρος, που είναι ασβεστόλιθη, δεν είναι ηφαίστειο, άρα δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη, άρα θα έπρεπε να είναι το ηφαίστειο στο πορτοκαλί, στο κόκκινο, έτσι όπως λέμε με τους ηφαιστειολόγους. Άρα γι’ αυτό θέλουμε ψυχραιμία και από εμάς και από τους επιστήμονες, οι οποίοι πραγματικά μελετάμε τα διάφορα σενάρια. Αλλά αυτά τα σενάρια ο κόσμος δεν μπορεί να τα καταλάβει και δεν χρειάζεται να κάνουμε καταστροφικά σχέδια, γιατί πραγματικά ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η Εύη Νομικού τόνισε: «Είπαμε, διέλευση ρευστών, με μαγματικές διεργασίες στα έγκατα της γης και είναι διέλευση ρευστών. Δεν ανεβαίνει κανένα μάγμα. Δεν έχουμε ουσιαστικά ταινία η οποία πραγματικά θα μας δώσει μια τεράστια έκρηξη και όλοι θα φωτογραφίζουμε. Πρέπει να είμαστε λίγο ψύχραιμοι και αυτό το έχουμε κάνει και εμείς παράκληση σε διάφορους επιστήμονες ότι μόνο με δεδομένα μπορούμε να μιλάμε. Οι άνθρωποι που δουλεύουμε στη θάλασσα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που έχουμε γεωφυσικά προφίλ, που έχουμε σεισμικά προφίλ, δηλαδή αυτά που δείχνουν στο βάθος τα έγκατα της γης, συνθέτουμε τα δεδομένα και γι’ αυτό δίνουμε συνεχώς πληροφορίες. Και όλα αυτά για να βγουν τα μοντέλα που τρέχουν αυτή τη στιγμή και αυτό που παρουσιάσαμε, το τι συμβαίνει στην περιοχή δεν είναι από τη μια στιγμή στην άλλη και γι’ αυτό επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα έτσι ώστε να έχουμε με πλήρη ασφάλεια, να ενημερώνουμε σωστά τους ανθρώπους και τους κατοίκους».

Τέλος, επεσήμανε: «Την Τετάρτη το απόγευμα συνεδριάζουμε ξανά. Είναι πολύ πιο τακτικές οι συνεδριάσεις, γιατί συλλέγονται συνεχώς δεδομένα από διάφορες επιστημονικές ομάδες, συν ότι έχουμε δεδομένα τα οποία τα επεξεργαζόμαστε από προηγούμενες ωκεανογραφικές αποστολές. Η πιο πρόσφατη τον Δεκέμβριο του 2024 με το μεγάλο γερμανικό το πλοίο και αναμένουμε και κάποια αποτελέσματα που έχει κάνει το Ωκεανογραφικό “Αιγαίο” που δεν μας τα έχουν δείξει ακόμα, γιατί οι άνθρωποι ακόμα βρίσκονται στην ωκεανογραφική αποστολή».

«Η κίνηση του μάγματος δεν σημαίνει ότι θα βγει ηφαίστειο στην Άνυδρο»

Για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μπορεί να συνεχιστούν οι σεισμικές δονήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας, Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 09:49 το πρωί. Σημείωσε μάλιστα ότι κάποιες ξεχασμένες δονήσεις είναι πιθανό να γίνουν αισθητές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. «Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την ξεπεράσουμε», είπε.

«Αυτές οι ακολουθίες έχουν μικρο-υφέσεις και εξάρσεις, οι οποίες συνθέτουν ένα πιο δύσκολο παζλ. Άρα θα πρέπει ο κόσμος να μην ξεχνιέται και να νομίζει ότι έχει τελειώσει η ιστορία. Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει και θα κρατήσει ακόμα. Τέτοιους σεισμούς και ακολουθίες θα έχουμε και άλλες τις επόμενες μέρες», τόνισε.

«Γενικά η εικόνα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο από τέτοια γεγονότα στα οποία υπάρχει και συμμετοχή μαγματικής διέγερσης, είναι ότι γενικά δεν γίνονται πάρα πολύ μεγάλοι σεισμοί, απλώς η περιοχή που έχει σπάσει είναι αρκετά μεγάλη, γύρω στα 30 χιλιόμετρα και 30 χιλιόμετρα είναι μεγάλη περιοχή. Υπάρχουν και γειτονικά ρήγματα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος ισχυρότερος σεισμός στην ίδια περιοχή. Συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό και τα μέτρα παρέμειναν αυστηρά, παρόλο που βλέπαμε τις 2,5 μέρες ησυχίας, γιατί ξέραμε και ξέρουμε ότι δεν έχει λήξει η κατάσταση εκεί. Αλλιώς κανείς δεν θέλει να κλείνει σχολεία, κανείς δεν θέλει να αποκλείει περιοχές. Η ασφάλεια όμως του κόσμου είναι πάνω από όλα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κίνηση του μάγματος και την άνοδο του μάγματος, τόνισε ότι το μάγμα είναι λιωμένο υλικό το οποίο ανεβαίνει και υπάρχει μέσα στη γη και αποθηκεύεται σε διάφορες περιοχές. «Σε κάποιες περιπτώσεις θα βρει δρόμο να φτάσει στην επιφάνεια. Εκεί που θα βγει θα δημιουργηθεί ένα ηφαίστειο και αυτό το υλικό που βγαίνει έξω είναι λάβα. Άρα το υλικό, πριν βγει, ας πούμε το λέμε μάγμα. Και όταν βγει το λέμε λάβα. Το μάγμα τρυπάει την επιφάνεια, βγαίνει μέσα και δημιουργεί ηφαίστεια».

«Δεν σημαίνει, όμως, αυτό ότι θα σκάσει και θα βγει ένα ηφαίστειο στην περιοχή της Ανύδρου αύριο ή θα έχουμε καμία τεράστια υποθαλάσσια έκρηξη ή δεν ξέρω ποιο άλλο σενάριο», διευκρίνισε.

Όσον αφορά τους περίεργους θορύβους που ακούν οι κάτοικοι, ο κ. Παπαζάχος εξήγησε: «Όταν το μάγμα φτάσει στην επιφάνεια, αρχίζει και δονεί για ώρες τη γη με άλλο τρόπο, τελείως διαφορετικό και άρα δημιουργήθηκε μια ψευδαίσθηση».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

21.02.2025 | 20:48

Οικογένεια Βασίλη Καλογήρου: Δεν ζητήσαμε εξαίρεση της Λεονταρή

21.02.2025 | 20:46

«Τρελά» μπόνους από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στα στελέχη της Meta, εν μέσω νέου κύματος απολύσεων

21.02.2025 | 20:19

Ζαχαράκη: Αυξάνεται στα 1.800 ευρώ/μήνα το τροφείο των ΑμεΑ που διαμένουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

21.02.2025 | 20:15

Βαθμολογία UEFA: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

21.02.2025 | 20:12

Σε παρατεταμένη περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ

21.02.2025 | 20:07

Γερμανικές εκλογές: Πτώση του CDU/CSU και ενίσχυση της ακροδεξιάς

21.02.2025 | 19:47

Μακρόν «Βοναπάρτης» θεωρεί «υπαρξιακή απειλή» τη Ρωσία

21.02.2025 | 19:45

Νέο «χτύπημα» Τραμπ σε Ζελένσκι: «Δεν είναι πολύ σημαντική» η παρουσία του σε συνομιλίες για το ουκρανικό

21.02.2025 | 18:00

Μαρία Σολωμού και Mente Fuerte δεν είναι πια μαζί – Πώς το αποκάλυψε η ηθοποιός

21.02.2025 | 15:22

Τζένη Μπότση για την κόρη της: "Διαφωνώ με όσους λένε ότι ένα παιδί θα σου γεμίσει τη ζωή"

21.02.2025 | 11:42

Βίκυ Κάβουρα: Ντύθηκε πασχαλίτσα αγκαλιά με την 8 μηνών κόρη της [pic,vid]

20.02.2025 | 23:39

Η Φαίη Σκορδά «αιφνιδίασε» την Βίκυ Παγιατάκη: «Έμαθα ότι παντρεύεσαι»

20.02.2025 | 21:28

Τούνη για τις φήμες χωρισμού της από τον Αλεξάνδρου: Χρειάζομαι λίγο χρόνο, σεβαστείτε τη φάση που βιώνω

20.02.2025 | 20:58

Blake Lively: Ο Justin Baldoni της ζήτησε να έρθει σε οργασμό μπροστά στην κάμερα

20.02.2025 | 20:36

Σοφία Καρβέλα: "Δεν είμαι άρρωστη - Απαντά σε followers μετά τις φωτογραφίες που τη δείχνουν πολύ αδύνατη

20.02.2025 | 18:14

Κατερίνα Καραβάτου – Χρήστος Φερεντίνος: Είναι μαζί ή όχι τελικά;

21.02.2025 | 19:47

Μακρόν «Βοναπάρτης» θεωρεί «υπαρξιακή απειλή» τη Ρωσία

21.02.2025 | 19:35

Τραμπ: Η Ρωσία κρατά τα χαρτιά για το τέλος του πολέμου

21.02.2025 | 19:24

Βανς: Πώς θα τερματίσουμε τον πόλεμο αν δεν μιλήσουμε τη Ρωσία;

21.02.2025 | 19:16

Κατάρ: 10 δισ. δολάρια στην Ινδία - Eμπορικές σχέσεις πέρα από την ενέργεια

21.02.2025 | 17:46

Το 38% των Τούρκων βλέπουν αρνητικά το ΝΑΤΟ

21.02.2025 | 12:08

Ο Trump δεν θέλει να χαρακτηριστεί η Ρωσία «επιτιθέμενη» στη δήλωση της G7

21.02.2025 | 11:40

Η «έμπνευση» Starmer – Macron για 30.000 στρατιώτες στην Ουκρανία – Θα ζητήσουν την έγκριση Trump

21.02.2025 | 11:26

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη: Εντολή για «εντατική επιχείρηση» έδωσε ο Νετανιάχου

MUST READ

Ελλάδα

Κακοκαιρία "Coral": Συνεχίζεται το έντονο ψύχος με χιόνια και στην Αττική - Στα "λευκά" αρκετές περιοχές

Οι θερμοκρασίες θα πέσουν υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο, λένε οι ειδικοί για το πέρασμα της κακοκαιρίας "Coral"

21.02.2025 | 16:08

Ελλάδα

Παραιτήθηκε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή από την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας ήταν η μία εκ των δύο ιατροδικαστών του Δημοσίου στην υπόθεση

21.02.2025 | 14:57

Ελλάδα

Λάρισα: Από βδομάδα καλούνται να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου που βρέθηκε νεκρός στον Τύρναβο, οι οποίοι καλούνται μετά από αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να δώσουν εξηγήσεις για τις υπόνοιες.

21.02.2025 | 13:29

Ελλάδα

Κακοκαιρία Coral: Επιμένει ο ψυχρός καιρός - Πού και πότε θα πέσουν χιόνια στην Αττική

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες με κρύο, χιόνια και ισχυρούς ανέμους μέχρι και τη Δευτέρα

21.02.2025 | 12:47

Ελλάδα

ΕΚΑΒ: Τι απαντάει για τα περί «άρνησης μεταφοράς» ασθενούς στην οικία της στην περιοχή Αβδήρων Ξάνθης

Δεν ήταν εφικτή́ η διάθεση ασθενοφόρου για την επιστροφή́ της ασθενούς στην οικία της, τη δεδομένη χρονική́ στιγμή́, καθώς στην περιοχή́ βρισκόταν σε επιχειρησιακή́ ετοιμότητα μόνο ένα ασθενοφόρο

21.02.2025 | 11:01

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Nέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ. Τασούλας με 160 ψήφους

12.02.2025 | 11:24

Αποχώρησε από την ψηφοφορία για ΠτΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πολιτική

Τα νέα βίντεο αλλάζουν τα πολιτικά δεδομένα για τα Τέμπη

12.02.2025 | 06:58

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κινηθεί προσεκτικά μπροστά στα νέα δεδομένα, που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη δική της επιχειρηματολογία

Πολιτική

Ποια ερωτήματα θέτει η αντιπολίτευση για τα Τέμπη

12.02.2025 | 13:08

Σοβαρά ζητήματα για τα βίντεο εγείρει η αντιπολίτευση

Πολιτική

Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη:«Είναι ικανοί για όλα μπροστά στον φόβο να χάσουν την εξουσία»

13.02.2025 | 21:39

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την απόφασή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα για τη τραγωδία των Τεμπών

Πολιτική

Μαρινάκης για ανασχηματισμό: Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού

13.02.2025 | 14:06

«Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά: Στον αέρα η προσέγγιση μετά την εκλογή ΠτΔ

13.02.2025 | 12:12

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

Οι εξηγήσεις της Λεονταρή για την παραίτησή από την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου: «Συνωμοσιολογικά σενάρια»

«Πάντοτε οι επιστημονικές μου θέσεις δικαιώθηκαν»

Οι εξηγήσεις της Λεονταρή για την παραίτησή από την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου: «Συνωμοσιολογικά σενάρια»

Επίθεση κουκουλοφόρων στον πρόεδρο Μαθηματικών ΕΚΠΑ: Εκδόθηκε εντολή για εισαγγελική έρευνα

Θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και άλλες τυχόν αξιόποινες πράξεις όσον αφορά στην επίθεση κουκουλοφόρων στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων στον πρόεδρο Μαθηματικών ΕΚΠΑ: Εκδόθηκε εντολή για εισαγγελική έρευνα

«Ήταν θέλημα θεού και χέρι ανθρώπου» λέει συγγενής για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου

«Ξεκάθαρα και ανοιχτά τον φάγανε»

«Ήταν θέλημα θεού και χέρι ανθρώπου» λέει συγγενής για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου

Κακοκαιρία "Coral": Συνεχίζεται το έντονο ψύχος με χιόνια και στην Αττική - Στα "λευκά" αρκετές περιοχές

Οι θερμοκρασίες θα πέσουν υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο, λένε οι ειδικοί για το πέρασμα της κακοκαιρίας "Coral"

Κακοκαιρία “Coral”: Συνεχίζεται το έντονο ψύχος με χιόνια και στην Αττική – Στα “λευκά” αρκετές περιοχές

Μαρινάκης κατά Φάμελλου: Να μπει όριο στη χυδαιότητα

Κωμικό να παραδίδει μαθήματα διάκρισης εξουσιών

Μαρινάκης κατά Φάμελλου: Να μπει όριο στη χυδαιότητα

Άδωνις Γεωργιάδης: Μήνυση και αγωγή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη [pics,vid]

Κόκκινη γραμμή για εμένα να με εμπλέξει και ποινικά στην τραγωδία

Άδωνις Γεωργιάδης: Μήνυση και αγωγή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη [pics,vid]

Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο για τις πολιτικές απόψεις της

Στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (20/2) ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση των Τεμπών και τη Μαρία Καρυστιανού

Βορίδης για Καρυστιανού: Δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο για τις πολιτικές απόψεις της

Κυβέρνηση: Καθολική ρήξη με την τοξικότητα

«Δεν είναι πόλωση αυτό το οποίο βλέπουμε. Είναι μία χυδαία τοξικότητα και μία προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε έναν βούρκο"

Κυβέρνηση: Καθολική ρήξη με την τοξικότητα