Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος
O Άκης Σκέρτσος έχει αναλάβει ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του έργου της νέας κυβέρνησης.

O Άκης Σκέρτσος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ουάσιγκτον, στη σκιά του Λευκού Οίκου. Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών από τον Ιούνιο του 2014.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα κατά την πενταετία 2009-2014, με πιο πρόσφατη αυτή του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 – Ιούνιος 2014). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Αυγή Ανδροσίδου που είναι διοικητική δικαστής, έχει έναν γιο τον Βασίλη που λατρεύει κυριολεκτικά – όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά του είναι σαφές ότι ο γιος και η οικογένειά του είναι η προτεραιότητά του. Πάντα. Οχι μόνο η σύζυγός του και το παιδί του, αλλά η ευρύτερη οικογένεια του.

Προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο, έχει αστική ανατροφή αν και η συμπεριφορά και οι επιλογές του είναι ευρύτερες. Εχει εξάλλου πλήθος ενδιαφερόντων στα οποία περιλαμβάνεται ο αθλητισμός, η τέχνη και κυρίως η ανάγνωση βιβλίων. Λατρεύει τα ζώα, ξαφνιάζει συχνά με την ευαισθησία του σε θέματα πόνου ή αδικίας και αποφεύγει να είναι κοινωνικός. Εχει λίγους φίλους που προέρχονται σχεδόν από την παιδική του ηλικία, πιστός και αφοσιωμένος, επιφυλακτικός με όσους τον προσεγγίζουν με υπερβολικά φιλική διάθεση. Κάνει πολλούς να τον θεωρούν αποστασιοποιημένο, ακόμα και σνομπ καθώς δεν ανοίγεται εύκολα.

Άκης Σκέρτσος σχετικές ειδήσεις:

  • Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό: Διευρύνεται η στήριξη στο χώρο

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Διευρύνεται η στήριξη στον χώρο του πολιτισμού

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό: Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού.

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τον Πολιτισμό: Διευρύνεται η στήριξη στο χώρο
  • Μητσοτάκης τραπεζίτες: Όλα όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

    Για την επανεκκίνηση της οικονομίας μίλησαν Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τραπεζών

    Μητσοτάκης τραπεζίτες: Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των τραπεζών, υπουργούς και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους πως θα μπορέσουν να ξεπεραστούν οι κραδασμοί του κορωνοϊού στην οικονομία.

    Μητσοτάκης τραπεζίτες: Όλα όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη
  • Μητσοτάκης τουρισμός εστίαση: Εφικτό το άνοιγμα την 1η Ιουνίου

    Μητσοτάκης: Εφικτό το άνοιγμα για την εστίαση την 1η Ιουνίου - Οι 5 κατευθύνσεις

    Μητσοτάκης τουρισμός εστίαση: Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που έγινε για τη σταδιακή άρση των μέτρων για την εστίαση. «Εφικτό το άνοιγμα την 1η Ιουνίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Μητσοτάκης τουρισμός εστίαση: Εφικτό το άνοιγμα την 1η Ιουνίου
  • Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων

    Ζωντανά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την σταδιακή άρση των μέτρων

    Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τον οδικό χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του σχεδίου της κυβέρνησης από τους αρμόδιους υπουργούς.

    Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων
  • Μητσοτάκης κορωνοϊός διάγγελμα: Το χρονοδιάγραμμα για τον οδικό χάρτη του ιού

    Ανακοινώνεται το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μέτρων στη χώρα μας

    Μητσοτάκης κορωνοϊός διάγγελμα: Εν αναμονή των ανακοινώσεων του οδικού χάρτη για την επανεκκίνηση της χώρας είναι οι πολίτες. Αύριο στις 18:00 το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο.

    Μητσοτάκης κορωνοϊός διάγγελμα: Το χρονοδιάγραμμα για τον οδικό χάρτη του ιού
  • Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Επικοινωνία με δύο ελληνικές εταιρείες που φτιάχνουν μάσκες

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής μασκών

    Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους των εταιριών Πλαστικά Θράκης και Lariplast, οι οποίες βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου να παράξουν ιατρικές μάσκες.

    Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Επικοινωνία με δύο ελληνικές εταιρείες που φτιάχνουν μάσκες
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με στελέχη της ερευνητικής κοινότητας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με στελέχη της ερευνητικής κοινότητας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Με Έλληνες ερευνητές που καλούνται να μελετήσουν συγκεκριμένη ερευνητική πρόταση που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με στελέχη της ερευνητικής κοινότητας
  • Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης: Να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι»

    Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης: Για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης: Να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι
  • Μητσοτάκης Κεραμέως: Τηλεδιάσκεψη με πρώτο θέμα τις Πανελλαδικές

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Κεραμέως με βασικό θέμα τις Πανελλήνιες

    Μητσοτάκης Κεραμέως: Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία μέσω της τηλεδιάσκεψης θα θέσει επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία, έναν κλάδο που βιώνει όσο κανείς άλλος το πέρασμα της πανδημίας.

    Μητσοτάκης Κεραμέως: Τηλεδιάσκεψη με πρώτο θέμα τις Πανελλαδικές