Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου 2009 – 5 Ιουλίου 2015) και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Επίσης διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (1 Ιούλιου 2004 – 1 Οκτωβρίου 2007) και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης (30 Ιουνίου 1993 – 13 Μαΐου 2004).

Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Μετά από διαφωνία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το χειρισμό του μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη στην οποία παρέμεινε πρόεδρος ως τη διάλυση του κόμματος το 2004.

Την ίδια χρονιά επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία ως ευρωβουλευτής και το 2007 βουλευτής Μεσσηνίας. Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Νοέμβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο Σαμαράς δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

  • Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Ελληνικών συμφωνιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2012 και εν συνεχεία συνεργάστηκε με σκοπό τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας ως πρωθυπουργός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
  • Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την αντιμνημονιακή ρητορική που υιοθέτησε για τα πρώτα δύο χρόνια από την είσοδο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Αντώνης Σαμαράς σχετικές ειδήσεις:

  • Η ΑΟΖ, το Oruc Reis και ο Τούρκος πρόεδρος – Τι πραγματικά συμβαίνει στη Μεσόγειο

    Η ΑΟΖ, το Oruc Reis και ο Τούρκος πρόεδρος - Τι πραγματικά συμβαίνει στη Μεσόγειο

    Στην ελληνοτουρκική κρίση και σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο στέκεται στο blog του στο pagenews.gr o Νίκος Καραχάλιος. Tι αναφέρει για τα ζητήματα που προκύπτουν από την παραβατική στάση του Ερντογάν;

     Νίκος Καραχάλιος
  • Νίκος Καραχάλιος
  • Ο Νίκος Καραχάλιος είναι σύμβουλος στρατηγικής και ανάπτυξης.
    Η ΑΟΖ, το Oruc Reis και ο Τούρκος πρόεδρος – Τι πραγματικά συμβαίνει στη Μεσόγειο
  • Η ΝΔ μπροστά στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο

    Η ΝΔ μπροστά στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο

    Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πέσει σε μια παγίδα που δεν μπορεί να ξεφύγει όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και επαφίεται στην καλή διάθεση του Ερντογάν και μόνο για να τα καταφέρει. Μόνο που αυτή δεν υπάρχει.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Η ΝΔ μπροστά στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο
  • Μπαίνει στον “πάγο” η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

    Μπαίνει στον "πάγο" η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

    Ούτε η αποκήρυξη από τον Αλέξη Τσίπρα των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή βοήθησε στο να ρίξει το τείχος που υψώνει η Φώφη Γεννηματά και να δεχθεί να ξεκινήσει ένας προγραμματικός διάλογος.

    Μπαίνει στον “πάγο” η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ
  • Εξωτερική πολιτική για τα πανηγύρια

    Εξωτερική πολιτική για τα πανηγύρια

    O Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο τονίζοντας πως η εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι επαρκής, δεδομένων των συνθηκών και της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Εξωτερική πολιτική για τα πανηγύρια
  • Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με «πειρατές»

    Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με «πειρατές»

    O Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr σχολιάζει την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί αλλά και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την αλλαγή.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με «πειρατές»
  • Ναι αλλά ο Παππάς μίλησε για μαγαζιά στον Μιωνή

    Ναι αλλά ο Παππάς μίλησε για μαγαζιά στον Μιωνή

    O Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr κάνει κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που αν και έριξε 17 δις στην οικονομία δεν πέτυχε να περιορίσει την κρίση. Αναφέρει ότι η ΝΔ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με τις πολιτικές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει λόγο να εκφράζει αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη το 2021.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Ναι αλλά ο Παππάς μίλησε για μαγαζιά στον Μιωνή
  • Η κυβέρνηση συζητά με τους Τούρκους αλλά όχι με την αντιπολίτευση

    Η κυβέρνηση συζητά με τους Τούρκους αλλά όχι με την αντιπολίτευση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι απέρριψε αίτημα συνάντησης με εκπροσώπους του. O Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr σχολιάζει την εξέλιξη αυτή, ενώ αναφέρεται και στην πλευρά της κυβέρνησης.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Η κυβέρνηση συζητά με τους Τούρκους αλλά όχι με την αντιπολίτευση
  • Κίνηση ματ το MEGA – Δείτε ποιον έκλεισε

    Κίνηση ματ το MEGA - Δείτε ποιον έκλεισε

    Μιχελάκης ΜEGA: Νέος Γενικός Διευθυντής ενημέρωσης του καναλιού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σταθμός.

    Κίνηση ματ το MEGA – Δείτε ποιον έκλεισε
  • Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Αυτήν τη φορά ο δημοσιογράφος «πέθανε» τον πρώην πρωθυπουργό

    Ιταλός φαρσέρ «πέθανε» τον Σαμαρά

    Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Ξαναχτύπησε ο Ντε Μπενεντέτι. Αυτή τη φορά θύμα του ο πρώην πρωθυπουργός για τον οποίον διέδωσε τη φήμη ότι πέθανε.

    Ιταλός φαρσέρ Σαμαράς: Αυτήν τη φορά ο δημοσιογράφος «πέθανε» τον πρώην πρωθυπουργό
ΣΕΛΙΔΑ 3 ΑΠΟ 15