Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου 2009 – 5 Ιουλίου 2015) και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Επίσης διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (1 Ιούλιου 2004 – 1 Οκτωβρίου 2007) και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης (30 Ιουνίου 1993 – 13 Μαΐου 2004).

Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Μετά από διαφωνία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το χειρισμό του μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη στην οποία παρέμεινε πρόεδρος ως τη διάλυση του κόμματος το 2004.

Την ίδια χρονιά επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία ως ευρωβουλευτής και το 2007 βουλευτής Μεσσηνίας. Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Νοέμβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο Σαμαράς δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

  • Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Ελληνικών συμφωνιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2012 και εν συνεχεία συνεργάστηκε με σκοπό τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας ως πρωθυπουργός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
  • Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την αντιμνημονιακή ρητορική που υιοθέτησε για τα πρώτα δύο χρόνια από την είσοδο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Αντώνης Σαμαράς σχετικές ειδήσεις:

  • Θλιβερή επέτειος

    Θλιβερή επέτειος

    Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την επέτειο που γιόρτασε το επιτελικό κράτος της Δεξιάς και στη συνέχεια θέτει το ερώτημα γιατί το που πήγε ο εκσυγχρονισμός, ο ευρωπαϊκός αέρας, οι μεταρρυθμίσεις, η αριστεία,και όλα εκείνα στα οποία πίστεψαν πολλοί ψηφοφόροι που τώρα αποδεικνύονται αφελείς.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Θλιβερή επέτειος
  • Σάμπυ Μιωνής: “Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος”

    Σάμπυ Μιωνής: "Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος"

    Σάμπυ Μιωνής: Ο γνωστός επιχειρηματίας με ανακοίνωση του αφήνει αιχμές ότι ο Νίκος Παππάς δεν ήταν ο μοναδικός που γνώριζε τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος.

    Σάμπυ Μιωνής: “Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος”
  • Ομολογία ενοχής

    Ομολογία ενοχής

    Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog του στο pagenews.gr γράφει για το σκάνδαλο Novartis και αναφέρει ότι η δήλωση πως δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis ή ότι το σκάνδαλο περιορίζεται μόνο στους γιατρούς, είναι ομολογία πολιτικής ενοχής. Στη συνέχεια γράφει για το πως αντιμετώπισε η Προανακριτική τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τονίζει ότι αυτή έχει γίνει ένα πολιτικό εργαλείο στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, με το οποίο θέλει να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν συγχωρεί που τον έριξε.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Ομολογία ενοχής
  • Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – διαδηλωτές

    Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα - διαδηλωτές

    Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση θα επιτρέπει στην Αστυνομία να επιλέγει ποιος έχει δικαίωμα να κάνει διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr αναφέρει ότι αυτή η εξέλιξη είναι σαν να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα – διαδηλωτές
  • Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο

    Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο

    Η υπόθεση Novartis έκλεισε στην Αμερική και ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την ανάγνωση των κομμάτων για τη συγκεκριμένη είδηση. Καταλλήγει στο συμπέρασμα ότι η πολιτική ευθύνη για ανικανότητα είναι όλη δική τους. Η βλακεία όμως σε κορυφαίες θέσεις εξουσίας είναι σκάνδαλο.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Υπόθεση Novaris: Η βλακεία είναι σκάνδαλο
  • Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

    Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

    Προανακριτική: Σχόλιο για τις εξελίξεις στην Επιτροπή που ερευνά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκαναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι υποστηρίζουν.

    Προανακριτική: Προαποφασισμένη η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
  • Προανακριτική Επιτροπή: Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος

    Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική Επιτροπή

    Προανακριτική Επιτροπή: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε μαζί με τους συνηγόρους του.

    Προανακριτική Επιτροπή: Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος
  • Νίκος Παππάς ηχητικό: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή»

    Νίκος Παππάς: Όταν έλεγα το «μαγαζάκι» εννοούσα του Μιωνή - Μιλούσα για τα λεφτά του

    Νίκος Παππάς ηχητικό: Συνέντευξη στο Mega για το θέμα των δύο τελευταίων ημερών με το ηχητικό απόσπασμα ανάμεσα στον ίδιο και τον Σάμπυ Μιωνή, έδωσε ο Νίκος Παππάς.

    Νίκος Παππάς ηχητικό: «Μιλούσα για τα λεφτά του Μιωνή»
ΣΕΛΙΔΑ 4 ΑΠΟ 15