Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου 2009 – 5 Ιουλίου 2015) και επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Επίσης διετέλεσε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (1 Ιούλιου 2004 – 1 Οκτωβρίου 2007) και πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης (30 Ιουνίου 1993 – 13 Μαΐου 2004).

Διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών. Μετά από διαφωνία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το χειρισμό του μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη στην οποία παρέμεινε πρόεδρος ως τη διάλυση του κόμματος το 2004.

Την ίδια χρονιά επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία ως ευρωβουλευτής και το 2007 βουλευτής Μεσσηνίας. Τον Ιανουάριο του 2009 διορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Νοέμβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 σχηματίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο. Στις 5 Ιουλίου 2015, ο Σαμαράς δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

  • Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Ελληνικών συμφωνιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2012 και εν συνεχεία συνεργάστηκε με σκοπό τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας ως πρωθυπουργός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
  • Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την αντιμνημονιακή ρητορική που υιοθέτησε για τα πρώτα δύο χρόνια από την είσοδο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Αντώνης Σαμαράς σχετικές ειδήσεις:

  • Δεν είναι όλοι ίδιοι

    Δεν είναι όλοι ίδιοι

    Ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr γράφει για τους πολιτικούς στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Διευκρινίζει ότι δεν είναι ίδιες ούτε οι παρατάξεις που εκπροσωπούν και, αντίθετα, τονίζει ότι οι διαφορές είναι τεράστιες.

    Γιάννης Αντύπας
  • Γιάννης Αντύπας
  • Δεν είναι όλοι ίδιοι
  • Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα

    Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα

    Ο Νίκος Αλέφαντος έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτέλεσε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές των ελληνικών γηπέδων, ενώ οι ατάκες του θα συνεχίσουν να λέγονται από όλους. Θυμηθείτε την ιστορία του περίφημου «Ντιμπέι ρε, ντιμπέι».

    Ντιμπέι ρε, ντιμπέι: Όταν ο Αλέφαντος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα
  • ΣΥΡΙΖΑ Προανακριτική: «Το όνομα του Σαμαρά αναμειγνύεται σε έγγραφο για μίζα»

    Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Το όνομα του Σαμαρά αναμειγνύεται σε έγγραφο για μίζα»

    ΣΥΡΙΖΑ Προανακριτική: Δεν έχει τέλος το πολιτικό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα όσα συμβαίνουν σήμερα σε σχέση με την Προανακριτική.

    ΣΥΡΙΖΑ Προανακριτική: «Το όνομα του Σαμαρά αναμειγνύεται σε έγγραφο για μίζα»
  • Πέθανε ο Σωτήρης Παπαπολίτης

    Πέθανε ο Σωτήρης Παπαπολίτης

    Πέθανε ο Σωτήρης Παπαπολίτης: Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Πέθανε ο Σωτήρης Παπαπολίτης
  • Ο Ερντογάν άλλαξε πίστα, εμείς τι κάνουμε;

    Ο Ερντογάν άλλαξε πίστα, εμείς τι κάνουμε;

    Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων της μη προχωρώντας σε δραστικές ενέργειες απέναντι στην Άγκυρα.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Ο Ερντογάν άλλαξε πίστα, εμείς τι κάνουμε;
  • Οι υποκριτές και οι μαλάκες

    Οι υποκριτές και οι μαλάκες

    Ποιο είναι το εύρος της ελευθερίας έκφρασης των πολιτικών στελεχών, διερωτάται στο blog του στο pagenews.gr ο Σπύρος Γκουτζάνης, με αφορμή τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάρτηση του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Γρηγόρη, στο Facebook.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Οι υποκριτές και οι μαλάκες
  • Και το μνημόνιο ήταν ευλογία και ευκαιρία

    Και το μνημόνιο ήταν ευλογία και ευκαιρία

    Παίρνοντας αφορμή την προ ολίγων ημερών επέτειο του Καστελόριζου ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν τη πολιτική ζωή του τόπου την τελευταία δεκαετία.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Και το μνημόνιο ήταν ευλογία και ευκαιρία
  • Κική Δημουλά κηδεία: Συγγενείς, εκπρόσωποι των γραμμάτων και του πολιτικού κόσμου έδωσαν το “παρών”

    Συγγενείς, εκπρόσωποι των γραμμάτων και του πολιτικού κόσμου στην κηδεία της Κικής Δημουλά

    Κική Δημουλά κηδεία: Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν στο Α΄ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν την πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (22/2) σε ηλικία 89 ετών.

    Κική Δημουλά κηδεία: Συγγενείς, εκπρόσωποι των γραμμάτων και του πολιτικού κόσμου έδωσαν το “παρών”
ΣΕΛΙΔΑ 5 ΑΠΟ 15