Άρης: Αφήνει Μπρούνο και πάει για Ντουρμισάι
Άρης: Ο Πέδρο Μαρτίνς επανέφερε στη δράση τον Φελίπε Μπρούνο, δείχνοντας ότι τον υπολογίζει και δεν θα τον αφήσει να φύγει τον Γενάρη.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα από τα κορυφαία ελληνικά αθλητικά Σωματεία. Έμβλημα του συλλόγου είναι ο αρχαίος Θεός Άρης, Θεός του Πολέμου (εμπνευσμένο μέσα στο πανηγυρικό κλίμα των στρατιωτικών επιτυχιών της Ελλάδας στους Βαλκανικούς Πολέμους), και χρώματά του το κίτρινο και το μαύρο, που παραπέμπουν στη Βυζαντινή αυτοκρατορία (καθώς το 1914, έτος ίδρυσης της ομάδας και δύο μόλις χρόνια από την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό κορμό, ήταν κυρίαρχο το όραμα της Μεγάλης Ιδέας).
Καρδιά της Θεσσαλονίκης των αρχών του προηγούμενου αιώνα, η περιοχή της Καμάρας, ήταν επίσης ο τόπος κατοικίας πολλών εκ των ιδρυτών του συλλόγου. Ως αρχική έδρα χρησιμοποιήθηκε το γήπεδο της εβραϊκής σχολής “Αλλιάνς” στην περιοχή Χιρς (σημερινό Ιπποκράτειο). Με επίκεντρο την Αγία Τριάδα, ο Άρης κατέστη σταδιακά κυρίαρχος σε ένα χώρο που ξεκινούσε από το Γ’ Σώμα Στρατού κι έφθανε ως το Ντεπώ, από το Παπάφειο μέχρι την παραλία, εξέφραζε δε πρωτίστως τα ανερχόμενα αστικά στρώματα, χωρίς ωστόσο κοινωνικούς αποκλεισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε κύριο άρθρο του ιδρυτικού του καταστατικού αναφέρεται ότι σκοπός του συλλόγου είναι η “εκγύμνασις ισχυράς ομάδος αποτελουμένης εκ πασών των κοινωνικών τάξεων”, ενώ αποτελεί και τον πρώτο σύλλογο της πόλης με γυναικεία τμήματα, ήδη από τη δεκαετία του 1920, πολύ πριν τη θέσπιση ψήφου των γυναικών στην Ελλάδα.
Ως εκπρόσωπος της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης, εκτός από τους γηγενείς Μακεδόνες, ο Άρης εγκόλπωνε στις τάξεις του ευρύτερες κοινότητες όπως το πρώτο κύμα Ελλήνων προσφύγων, καθώς και πολλούς αρμενικής ή εβραϊκής καταγωγής κατοίκους της πόλης (με τα κιτρινόμαυρα χρώματα αγωνίστηκε και διακρίθηκε ο σπουδαίος στην εποχή του πυγμάχος Σολομόν Αρούχ). Μαζί με τον ΠΑΟΚ οι κιτρινόμαυροι συγκροτούν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μακρές ιστορικές ρίζες που ανάγονται στα μέσα της δεκαετίας του 1920, με τους ασπρόμαυρους να βασίζονται κυρίως στο (προσφυγικό) προλεταριακό στοιχείο.
Στο μπάσκετ, από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής την περίοδο 1963–64, ο Άρης είναι η μία από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλα τα πρωταθλήματα (η άλλη είναι ο Παναθηναϊκός). ‘Εχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους όσον αφορά τους εκτός πρωτεύουσας συλλόγου, μεταξύ των οποίων και τρία ευρωπαϊκά κύπελλα. Tη δεκαετία του ’80 ήταν κυρίαρχος στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω διάδοση του αθλήματος. Από τις τάξεις του αναδείχθηκαν δύο σημαντικότατες μορφές, οι Φαίδωνας Ματθαίου και Νίκος Γκάλης. Ο τελευταίος, το 2017, εντάχθηκε στο “Naismith Hall of Fame”, περνώντας έτσι στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ.
Άρης: Ο Πέδρο Μαρτίνς επανέφερε στη δράση τον Φελίπε Μπρούνο, δείχνοντας ότι τον υπολογίζει και δεν θα τον αφήσει να φύγει τον Γενάρη.
Super League: Η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων του Σαββάτου [07/12], για την 13η αγωνιστική.
Μάσιμο Καρέρα: Τι ζήτησε στις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ ο Ιταλός τεχνικός.
Νίκος Γκάλης: Μια μέρα σαν και αυτή 40 χρόνια πριν έκανε το ντεμπούτο του ο άνθρωπος που "ανάγκασε" μια ολόκληρη χώρα να αγαπήσει το μπάσκετ και να το κάνει εθνικό σπορ.
Η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων της Κυριακής [01/12], για την 12η αγωνιστική.
Άρης - Λαμία 1-1: Ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Λαμία και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μπήκε στην αποστολή της ομάδας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πάτρικ Ουγκουνσότο: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε ραδιοφωνική παρέμβαση και τάχθηκε υπέρ του Άρη για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Nova: Μην χάσετε (30/11-1/12) και τις «μάχες» ΟΦΗ – ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης, Άρης - Λαμία, ΑΕΛ – Βόλος και Πανιώνιος - Παναιτωλικός