ΑΣΟΕΕ: Κλείνει το Πανεπιστήμιο μετά την επίθεση στον πρύτανη
ΑΣΟΕΕ: Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποφάσισε η Σύγκλητος μετά την επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη.
Το 1919 ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάλεσε στην Ελλάδα τον Γεώργιο Παγιάρ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, με εντολή τη σύνταξη οργανισμού για τη ίδρυση και λειτουργία Ανώτατης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάνης.Έτσι το 1920 ιδρύθηκε η Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών, υπαγόμενη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη συνέχεια (1926) μετονομάστηκε σε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Το 1935 η Σχολή εγκαταστάθηκε στο κτίριο της οδού Πατησίων 76, το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της δωρεάς του Γρηγορίου Μαρασλή.
Το 1939 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζεται ως ισότιμη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τοποθετείται ιεραρχικά αμέσως μετά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1955 η φοίτηση στη Σχολή αυξάνεται από τα 3 στα 4 έτη και στο τέταρτο έτος οι σπουδές χωρίζονται σε δύο κατευθύνσεις (τμήματα): Οικονομικών Επιστημών και Εμπορικών Επιστημών. Το 1961 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Επιμορφώσεως εις την Διοικητικήν των Επιχειρήσεων, με στόχο την εξειδίκευση ανώτατων στελεχών στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Το Ινστιτούτο λειτούργησε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1974-75 (η υποβολή μελετών γινόταν δεκτή μέχρι το Σεπτέμβριο του 1984).
Το 1970 το Εμπορικό Τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ ο διαχωρισμός των φοιτητών στα δύο τμήματα άρχισε να γίνεται από το δεύτερο έτος σπουδών. Το 1979 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Οικονομικές Επιστήμες. Το 1984 η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. διαχωρίστηκε σε 3 αυτοδύναμα τμήματα: α) Οικονομικών Επιστημών, β) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και γ) Στατιστικής και Πληροφορικής των Οικονομικών.
ΑΣΟΕΕ: Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποφάσισε η Σύγκλητος μετά την επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την επικήρυξη αυτών που κρέμασαν την πινακίδα με το σχοινί στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. «Η αποτρόπαια εικόνα με την ομηρία του Πρύτανη από τους αναρχοφασίστες λειτούργησε αφυπνιστικά μέσα στην αποκρουστικότητα της διότι ανάγκασε τους πολιτικούς υπευθύνους να εξαγγείλουν την υλοποίηση των μέτρων που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά», σημειώνει.
Μητσοτάκης - Πρυτάνεις Πανεπιστημίων: Την Παρασκευή το βράδυ ο πρύτανης στην ΑΣΟΕΕ, Δ. Μπουραντώνης, δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου άτομα.
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις Πανεπιστημίων τη Δευτέρα το απόγευμα
Σακελλαροπούλου για πρύτανη ΟΠΑ: «Η επίθεση στον πρύτανη είναι ντροπή για τη χώρα μας»
Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους δράστες του πρωτοφανούς προπηλακισμού
ΑΣΟΕΕ: Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Μάνος Λοΐζος: Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας σπουδαίος μουσικοσυνθέτης σε συνεργασίες που άφησαν ιστορία. Ο λόγος για τον Μάνο Λοΐζο.
Δούκισσα Νομικού Μύκονος: Μαζί με το σύζυγό της Δημήτρη Θεοδωρίδη και τα παιδιά τους.