ΑΣΟΕΕ: Εισβολή αντιεξουσιαστών και επεισόδια στη συνέλευση φοιτητών [vid]
ΑΣΟΕΕ: Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε παρέμβαση στη γενική συνέλευση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου προκαλώντας ένταση και επεισόδια.
Το 1919 ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάλεσε στην Ελλάδα τον Γεώργιο Παγιάρ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, με εντολή τη σύνταξη οργανισμού για τη ίδρυση και λειτουργία Ανώτατης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάνης.Έτσι το 1920 ιδρύθηκε η Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών, υπαγόμενη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη συνέχεια (1926) μετονομάστηκε σε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Το 1935 η Σχολή εγκαταστάθηκε στο κτίριο της οδού Πατησίων 76, το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της δωρεάς του Γρηγορίου Μαρασλή.
Το 1939 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζεται ως ισότιμη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τοποθετείται ιεραρχικά αμέσως μετά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1955 η φοίτηση στη Σχολή αυξάνεται από τα 3 στα 4 έτη και στο τέταρτο έτος οι σπουδές χωρίζονται σε δύο κατευθύνσεις (τμήματα): Οικονομικών Επιστημών και Εμπορικών Επιστημών. Το 1961 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Επιμορφώσεως εις την Διοικητικήν των Επιχειρήσεων, με στόχο την εξειδίκευση ανώτατων στελεχών στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Το Ινστιτούτο λειτούργησε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1974-75 (η υποβολή μελετών γινόταν δεκτή μέχρι το Σεπτέμβριο του 1984).
Το 1970 το Εμπορικό Τμήμα μετονομάστηκε σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ ο διαχωρισμός των φοιτητών στα δύο τμήματα άρχισε να γίνεται από το δεύτερο έτος σπουδών. Το 1979 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Οικονομικές Επιστήμες. Το 1984 η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. διαχωρίστηκε σε 3 αυτοδύναμα τμήματα: α) Οικονομικών Επιστημών, β) Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και γ) Στατιστικής και Πληροφορικής των Οικονομικών.
ΑΣΟΕΕ: Ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε παρέμβαση στη γενική συνέλευση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου προκαλώντας ένταση και επεισόδια.
Άμεση ήταν η απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβίωσης σκοτεινών εποχών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για το κατά πόσο είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών.
ΑΣΟΕΕ: Η Αστυνομία και η Σύγκλητος έβαλαν λουκέτο, όμως οι αναρχικοί ανακατέλαβαν το υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα όσα ισχυρίστηκε πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεχόταν τις εγκληματικές πράξεις των αντιεξουσιαστών.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός προστασίας του πολίτη τόνισε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μη χρειάζονται τα ΜΑΤ.
"Εδώ Πολυτεχνείο": Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι η φωνή του ραδιοφωνικού σταθμού των εξεγερμένων φοιτητών.
Πολυτεχνείο 2019: Φόβοι της αστυνομίας για επιθέσεις από ταράτσες. "Κόκκινα" σημεία ΑΣΟΕΕ, Πάντειος και Νομική.
«Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, εμπιστεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτά που τους υποσχέθηκε» ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης.