Ο Ράμος «καθάρισε» για τη Ρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 1-0: Η "Βασίλισσα" επικράτησε με 1-0 παρά τη μέτρια εμφάνιση της και πλέον είναι στο +4 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα
Ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 1903 ως Αθλέτικ Κλουμπ ντε Μαδρίδ (Athletic Club de Madrid) από Βάσκους φοιτητές, μέλη της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το 1904, προσχώρησαν στην Αθλέτικ δυσαρεστημένα μέλη που είχαν αποχωρήσει από τη Φ.Κ. Μαδρίτης. Όπως και η Αθλέτικ του Μπιλμπάο, πρώτα χρώματα είχε το μπλε και άσπρο. Στην πορεία το ύφασμα από το οποίο φτιάχνονταν οι εμφανίσεις της άλλαξε σε κόκκινο και άσπρο ως οικονομικότερο, επειδή δε αποτελούσε υλικό κατασκευής στρωμάτων, απέκτησε το παρωνύμιο Colchoneros (Στρωματάδες). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός Los Indios (Οι Ινδιάνοι), ο οποίος κατά μία εκδοχή οφείλεται στην τότε απόκτηση αρκετών παικτών από τη Νότια Αμερική.
Το 1921 ο σύλλογος ανεξαρτητοποιήθηκε από την Αθλέτικ του Μπιλμπάο και κατασκεύασε το Στάδιο Μετροπολιτάνο, 35.800 θεατών, στο οποίο αγωνίστηκε από το 1923 έως το 1966, όταν και εγκαινιάστηκε το Βιθέντε Καλντερόν παραπλεύρως του ποταμού Μανθανάρες και νοτίως του κέντρου της Μαδρίτης, ενώ το Μετροπολιτάνο κατεδαφίστηκε. Στα πρώτα χρόνια διακρίθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της Μαδρίτης, ενώ συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα Ισπανίας το 1928. Το 1930 υποβιβάστηκε για να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία το 1934.
Το 1939, για οικονομικούς λόγους, συγχωνεύτηκε με την Αβιαθιόν Ναθιονάλ (Aviación Nacional) και άλλαξε ονομασία σε Αθλέτικ Αβιαθιόν Κλουμπ (Athletic Aviación Club). Η Αβιαθιόν Ναθιονάλ ήταν στρατιωτικός σύλλογος που είχε ιδρυθεί από μέλη της πολεμικής αεροπορίας (aviación) στη Θαραγόθα και είχε μεταφερθεί στη Μαδρίτη. Το 1940 και 1941 κατέκτησε τα πρώτα της πρωταθλήματα Ισπανίας. Το 1941, με διάταγμα του Φράνκο άλλαξε το όνομά της από Αθλέτικ σε Ατλέτικο. Το 1947 αφαίρεσε το “Αβιαθιόν”, αποκτώντας έτσι την οριστική ονομασία της.
Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο έχουν ιδιαίτερο χρώμα. Εξαιρουμένων των αγώνων τους με άλλους συλλόγους που εδρεύουν στη Μαδρίτη (π.χ. Ράγιο Βαγιεκάνο, Χετάφε), η σύγκρουση μεταξύ των “Λευκών” (Βlancos) και των “Ερυθρόλευκων” (Rojiblancos) ήταν πάντα και θα παραμείνει η κατεξοχήν ποδοσφαιρική αντιπαλότητα της ισπανικής πρωτεύουσας.
Προσεγγίζοντας κοινωνιολογικά το θέμα, στο συλλογικό ασυνείδητο των κατοίκων της πόλης, η διάκριση είναι σαφής. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνδέεται διαχρονικά με το “κατεστημένο” και τις ανώτερες τάξεις, ακόμα και αν στους κόλπους της εξαιτίας πολλαπλών επιτυχιών συσπειρώνει ανθρώπους από όλα τα στρώματα, ενώ η Ατλέτικο θεωρείται ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη, χαρακτηριζόμενη ανέκαθεν από μια “αίσθηση εξέγερσης” (sentimiento de rebeldia).
Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 1-0: Η "Βασίλισσα" επικράτησε με 1-0 παρά τη μέτρια εμφάνιση της και πλέον είναι στο +4 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα: Με κριτική διάθεση μίλησε ο Σουάρες για τον Κίκε Σετιέν, εμφανώς απογοητευμένος από την ισοπαλία με τη Θέλτα.
Ομάρ Ολυμπιακός: Μετά από μία εξαετία, ο δεξιός μπακ φαίνεται ότι θα χωρίσει τους δρόμους του με τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός: Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Ισπανία περί ενδιαφέροντος της Ατλέτικο για τον Ζοσέ Σα.
Arsenal: Το συμβόλαιο του 27χρονου Γκανέζου μέσου με τους «ροχιμπλάνκος» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, αλλά οι «κανονιέρηδες» θα πληρώσουν την ρήτρα του.
Γουλβς - Ολυμπιακός: Στις 9 Ιουλίου θα αποφασίσει η UEFA για τον επαναληπτικό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για το Europa League.
Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα 2-0:
Ζαγκλέμπιε Λούμπιν Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του "νέου Λεβαντόφσκι".
Ζοσέ Σα Ολυμπιακός: Πολλές είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον τερματοφύλακα της ομάδας του Πειραιά.