Μπαρτσελόνα: λευκή ισοπαλία στο ματς με τη Σεβίλλη
Μπαρτσελόνα: Δεν κατάφεραν οι Καταλανοί να κερδίσουν τους Σεβιλλιάνους
Ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 1903 ως Αθλέτικ Κλουμπ ντε Μαδρίδ (Athletic Club de Madrid) από Βάσκους φοιτητές, μέλη της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το 1904, προσχώρησαν στην Αθλέτικ δυσαρεστημένα μέλη που είχαν αποχωρήσει από τη Φ.Κ. Μαδρίτης. Όπως και η Αθλέτικ του Μπιλμπάο, πρώτα χρώματα είχε το μπλε και άσπρο. Στην πορεία το ύφασμα από το οποίο φτιάχνονταν οι εμφανίσεις της άλλαξε σε κόκκινο και άσπρο ως οικονομικότερο, επειδή δε αποτελούσε υλικό κατασκευής στρωμάτων, απέκτησε το παρωνύμιο Colchoneros (Στρωματάδες). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός Los Indios (Οι Ινδιάνοι), ο οποίος κατά μία εκδοχή οφείλεται στην τότε απόκτηση αρκετών παικτών από τη Νότια Αμερική.
Το 1921 ο σύλλογος ανεξαρτητοποιήθηκε από την Αθλέτικ του Μπιλμπάο και κατασκεύασε το Στάδιο Μετροπολιτάνο, 35.800 θεατών, στο οποίο αγωνίστηκε από το 1923 έως το 1966, όταν και εγκαινιάστηκε το Βιθέντε Καλντερόν παραπλεύρως του ποταμού Μανθανάρες και νοτίως του κέντρου της Μαδρίτης, ενώ το Μετροπολιτάνο κατεδαφίστηκε. Στα πρώτα χρόνια διακρίθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της Μαδρίτης, ενώ συμμετείχε στο πρώτο πρωτάθλημα Ισπανίας το 1928. Το 1930 υποβιβάστηκε για να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία το 1934.
Το 1939, για οικονομικούς λόγους, συγχωνεύτηκε με την Αβιαθιόν Ναθιονάλ (Aviación Nacional) και άλλαξε ονομασία σε Αθλέτικ Αβιαθιόν Κλουμπ (Athletic Aviación Club). Η Αβιαθιόν Ναθιονάλ ήταν στρατιωτικός σύλλογος που είχε ιδρυθεί από μέλη της πολεμικής αεροπορίας (aviación) στη Θαραγόθα και είχε μεταφερθεί στη Μαδρίτη. Το 1940 και 1941 κατέκτησε τα πρώτα της πρωταθλήματα Ισπανίας. Το 1941, με διάταγμα του Φράνκο άλλαξε το όνομά της από Αθλέτικ σε Ατλέτικο. Το 1947 αφαίρεσε το “Αβιαθιόν”, αποκτώντας έτσι την οριστική ονομασία της.
Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο έχουν ιδιαίτερο χρώμα. Εξαιρουμένων των αγώνων τους με άλλους συλλόγους που εδρεύουν στη Μαδρίτη (π.χ. Ράγιο Βαγιεκάνο, Χετάφε), η σύγκρουση μεταξύ των “Λευκών” (Βlancos) και των “Ερυθρόλευκων” (Rojiblancos) ήταν πάντα και θα παραμείνει η κατεξοχήν ποδοσφαιρική αντιπαλότητα της ισπανικής πρωτεύουσας.
Προσεγγίζοντας κοινωνιολογικά το θέμα, στο συλλογικό ασυνείδητο των κατοίκων της πόλης, η διάκριση είναι σαφής. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνδέεται διαχρονικά με το “κατεστημένο” και τις ανώτερες τάξεις, ακόμα και αν στους κόλπους της εξαιτίας πολλαπλών επιτυχιών συσπειρώνει ανθρώπους από όλα τα στρώματα, ενώ η Ατλέτικο θεωρείται ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη, χαρακτηριζόμενη ανέκαθεν από μια “αίσθηση εξέγερσης” (sentimiento de rebeldia).
Μπαρτσελόνα: Δεν κατάφεραν οι Καταλανοί να κερδίσουν τους Σεβιλλιάνους
UEFA: Την επανέναρξη των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών οργανώσεων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει το Champions League τον Αύγουστο και η Γερμανία το Europa League. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων.
Ελαμπντελαουί Ολυμπιακός: Εν αναμονή της ανανέωσης του συμβολαίου του με τους Πειραιώτες βρίσκεται ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.
Κωνσταντίνος Τσιμίκας Ολυμπιακός: Οι «Ερυθρόλευκοι» προβάλλουν σθεναρή αντίσταση απαντώντας αρνητικά σε άκρως δελεαστικές προτάσεις για την παραχώρηση του ταλαντούχου αμυντικού.
Μπερνάρντ Μενσά ΠΑΟΚ: Προβάδισμα για την απόκτηση του 25χρονου άσου φαίνεται πως έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά».
Sunday Times: Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως με 258.059, ενώ 36.757 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό.
Μπερνάρντ Μενσά ΠΑΟΚ: Ο Μπερνάρντ Μενσά βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, με τον τεχνικό του "Δικεφάλου" να γνωρίζει καλά την περίπτωσή του.
Μαντί Καμαρά μεταγραφή: Ο Ντιέγκο Σιμεόνε φέρεται να θέλει στην Ατλέτικο Μαδρίτης τον νεαρό χαφ του Ολυμπιακού.
Δέσποινα Βανδή Ενώπιος Ενωπίω Νίκος Χατζηνικολάου: Στη σημερινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είναι καλεσμένη η αγαπημένη τραγουδίστρια.