Τραμπ κατά Μπάιντεν: Είναι αργός και όχι έξυπνος
Τραμπ κατά Μπάιντεν: Ο Τραμπ όπως αποδεικνύεται από προηγούμενη ομιλία του, υποτιμούσε τον αντίπαλο και τον χαρακτήριζε χαζό.
Όταν μιλάς για Ρωσία το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο νου είναι Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν το 1999, όταν η ομάδα που περιέβαλλε τον Μπορίς Γέλτσιν άρχισε να ψάχνει διάδοχο για τον ασθενούντα πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου συνεχώς έφθινε. Ο Πούτιν αν και δεν είχε κυβερνητική εμπειρία- είχε διατελέσει μόνο αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης και ένα σύντομο διάστημα διευθυντής της μυστικής αστυνομίας- έμοιαζε ως η τέλεια λύση.
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι κινήσεις του στη διεθνή σκακιέρα κατέστησαν ξανά τη Pωσία μια υπολογίσιμη δύναμη και οι χειρισμοί του στον ενεργειακό τομέα, όπου η Mόσχα έχει το πάνω χέρι, έχουν κάνει αρκετούς συμπατριώτες του να «πίνουν νερό» στο όνομά του. Πολλοί είναι ωστόσο και οι πολιτικοί του αντίπαλοι που αντιδρούν στον τρόπο που άσκησης της εξουσίας.
Ο Βλαντιμίρ γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952, στην πόλη του τότε την έλεγαν Λένινγκραντ ( Αγία Πετρούπολη). Ήταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του. Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και το δεύτερο από διφθερίτιδα κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ από τα γερμανικά στρατεύματα.
Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, που ήταν διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός της Ρωσίας από τον Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη ενώ στις 14 Μαρτίου 2004, ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία στο συγκεκριμένο αξίωμα.
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός. Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν θριάμβευσε συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 62% των ψήφων. Στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά Πρόεδρος της χώρας.
15 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Τραμπ κατά Μπάιντεν: Ο Τραμπ όπως αποδεικνύεται από προηγούμενη ομιλία του, υποτιμούσε τον αντίπαλο και τον χαρακτήριζε χαζό.
Τραμπ για Ερντογάν: «Είναι αστείο, οι σχέσεις που έχω με ηγέτες, όσο πιο κακοί και σκληροί τόσο το καλύτερο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Αλεξέι Ναβάλνι: Γερμανοί γιατροί τονίζουν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένειά του οφείλεται σε δηλητηρίαση, μια διάγνωση που Ρώσοι γιατροί αντικρούουν.
OHE Λευκορωσία: Με πρωτοβουλία της Εσθονίας η νέα συνεδρίαση. Παρούσα η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι 170 εμβόλια, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια κλινικής δοκιμής, αξιολογούνται. Επτά από αυτά βρίσκονται στη φάση 3, το τελικό στάδιο πριν από την έγκρισή τους από τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς.
Αλεξέι Ναβάλνι Ρωσία: Η εκτίμηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός κατά πάσα πιθανότητα δηλητηριάστηκε.
Αλεξέι Ναβάλνι: Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.
Λιβύη πόλεμος: Σύμφωνα με το Reuters, την κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σάρατζ. Ζήτησε, επίσης, τη διεξαγωγή εκλογών -κοινοβουλευτικών και προεδρικών- τον ερχόμενο Μάρτιο.
Αλεξέι Ναβάλνι: Σοβαρή αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιβηρίας.