49 κρούσματα κορωνοϊού σε κωμόπολη της Ιταλίας - Σε απομόνωση η περιοχή σε κωμόπολη
Ιταλία κορωνοϊός: Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί και τελικά επέστρεψε.
Βρέχεται στα ανατολικά από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ συνορεύει με την Ελλάδα στα νότια, την Τουρκία στα ανατολικά, τη Βόρεια Μακεδονία στα δυτικά, τη Σερβία και τη Ρουμανία στα βόρεια. Φυσικό σύνορο μεταξύ της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας αποτελεί ο ποταμός Δούναβης. Με έκταση 110.994 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Βουλγαρία είναι η 16η σε έκταση χώρα της Ευρώπης. Η θέση της την έχει καταστήσει σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών και ως τέτοιο ανέδειξε μερικά από τα αρχαιότερα μεταλλουργικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά τεχνουργήματα στον κόσμο.
Προϊστορικοί πολιτισμοί άρχισαν να αναπτύσσονται στα Βουλγαρικά εδάφη κατά τη Νεολιθική περίοδο. Η αρχαία ιστορία της γνώρισε την παρουσία των Θρακών και αργότερα των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Η εμφάνιση ενός ενιαίου Βουλγαρικού κράτους ανάγεται στην ίδρυση της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας το 681 μ.Χ., που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων και λειτούργησε ως πολιτιστικός πυρήνας για τους Σλαβικούς λαούς κατά το Μεσαίωνα. Με την κατάρρευση της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας το 1396, τα εδάφη της περιήλθαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για πέντε σχεδόν αιώνες. Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1877-1878) δημιούργησε το Τρίτο Βουλγαρικό Κράτος. Τα επόμενα χρόνια έζησε πολλές συγκρούσεις με τους γείτονές του, γεγονός που ώθησε τη Βουλγαρία να συμμαχήσει με τη Γερμανία και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Το 1946 έγινε Σοσιαλιστικό κράτος με μονοκομματικό σύστημα. Το 1989 το Κομμουνιστικό Κόμμα επέτρεψε πολυκομματικές εκλογές, μετά τις οποίες η Βουλγαρία στράφηκε στη δημοκρατία και στην οικονομία της αγοράς.
Ο πληθυσμός των 7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι κατά κύριο λόγο αστικός και συγκεντρωμένος κυρίως στα διοικητικά κέντρα των 28 επαρχιών της. Οι περισσότερες εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα Σόφια. Οι ισχυρότεροι τομείς της οικονομίας είναι η βαριά βιομηχανία, η παραγωγή ενέργειας και η γεωργία, που στηρίζονται όλοι σε τοπικούς φυσικούς πόρους.
Ο τουρισμός στη Βουλγαρία συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, η Βουλγαρία έχει δεχθεί πολλούς πολιτισμούς – Θράκες, Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Σλάβους, Βούλγαρους και Οθωμανούς. Η χώρα είναι πλούσια σε τουριστικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία, διάσπαρτα σε σχετικά μικρή και εύκολα προσβάσιμη περιοχή. Η Βουλγαρία είναι διεθνώς γνωστή για την παραλία και τα χειμερινά της θέρετρα.
Το 2016 τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν περίπου 10,6 εκατομμύρια άνθρωποι από το εξωτερικό. Οι τουρίστες από πέντε χώρες – Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία και Ρωσία – αποτελούν περίπου το 50% όλων των επισκεπτών. Ο τομέας συνέβαλε στο 15% του ΑΕΠ και στήριξε 150.000 θέσεις εργασίας το 2014.
Ιταλία κορωνοϊός: Η περιοχή τέθηκε σε απομόνωση, αλλά ένας αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν μπει σε καραντίνα προσπάθησε να απομακρυνθεί και τελικά επέστρεψε.
Ξάνθη κορωνοϊός: Η καραντίνα θα ισχύει έως τις 6 το πρωί της 30ης Ιουνίου. Τα τεστ από τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη συνεχίζονται, στο επίκεντρο της πανδημίας Θεσπρωτία και Ροδόπη.
ΕΦΕΤ: Ο οργανισμός ανακαλεί από την αγορά ρολό κοτόπουλο στο οποίο διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.
Βουλγαρία κορωνοϊός: Μέχρι τις 15 Ιουλίου αποφασίστηκε η παράταση της έκτακτης ανάγκης στη χώρα, στο πλαίσιο της αποτροπής της εξάπλωσης του φονικού ιού.
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: O Βούλγαρος κατηγορούμενος μίλησε μέσα από τη φυλακή και αρνείται πως είναι ο δολοφόνος του επιχειρηματία.
Γερμανία κορωνοϊός: Νέο lockdown στην περιοχή όπου βρίσκεται το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο οποίο έχουν μέχρι σήμερα διαπιστωθεί περισσότερα από 1.500 κρούσματα κορωνοϊού.
Μπορίσοφ φωτογραφίες: «Σάλος» έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τον πρωθυπουργό της χώρας να κοιμάται και δίπλα του να υπάρχουν ένα πιστόλι, 500ευρα και ράβδοι χρυσού.
Τροχαία ατυχήματα Ελλάδα: Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η Ελλάδα, η οποία είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες που μείωσαν τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους από το 2010.
Δημογραφικό έρευνα Κομισιόν: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η χώρα μας θα δει τον πληθυσμό της να μειώνεται συνεχώς μέχρι το 2070.