Ο Θεοδωρικάκος θυμήθηκε τη διακήρυξη του 1974 για τα «χρόνια πολλά» στη ΝΔ
Θεοδωρικάκος γενέθλια ΝΔ: Ο υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε για τα γενέθλια του κόμματος αναρτώντας τμήμα της διακήρυξής του από το 1974.
Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία). Ο όρος επινοήθηκε κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ., στην κλασική Ελλάδα, και χρησιμοποιήθηκε κατ’ αντιδιαστολή με τη μοναρχία, την αριστοκρατία και την ολιγαρχία, με τον Κλεισθένη να είναι ο ιδρυτής της πρώτης δημοκρατίας κατά το 508-507 π.Χ. μετά το τέλος της τυραννίας του Πεισίστρατου, και τον Περικλή να συνεχίζει την παράδοση κατά τον χρυσό αιώνα των Αθηνών. Σήμερα, στην καθομιλουμένη, χρησιμοποιείται συνήθως κατ’ αντιδιαστολή με τον όρο δικτατορία.
Είναι πιθανό ο όρος «δημοκρατία» να επινοήθηκε από τους δυσφημιστές της που απέρριπταν την πιθανότητα μίας, ούτως ειπείν, «δημαρχίας». Οποιαδήποτε κι αν ήταν η αρχική απόχρωση, ο όρος υιοθετήθηκε από τους Αθηναίους δημοκρατικούς ώστε να δηλώνει «το πολίτευμα εκείνο στο οποίο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια της συνέλευσης των εχόντων πολιτικών δικαιώματα». Η λέξη παρουσιάζεται στον Ηρόδοτο, αλλά ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε πριν το 440-430 π.Χ. Δεν είναι σίγουρο ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από τη στιγμή της γέννησης της δημοκρατίας, αλλά από το 460 π.Χ. γνωρίζουμε την ύπαρξη του ονόματος «Δημοκράτης», που προφανώς δόθηκε από τους γονείς στο παιδί τους ως ένδειξη δημοκρατικής νομιμότητας.
Κατά μία κατηγοριοποίηση η δημοκρατία μπορεί να είναι έμμεση, όπως είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία αλλά και άμεση, όπως εκείνη της αρχαίας Αθήνας. Ιστορικά εμφανίστηκε πρώτα η δεύτερη και ακολούθησε, κατά την περίοδο του διαφωτισμού, η πρώτη. Η πρακτική του δημοψηφίσματος εμφυτεύει, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, στοιχεία άμεσης στην έμμεση δημοκρατία. Μία προσπάθεια ριζικότερης ανάμειξης των δύο, σε φιλελεύθερο συνήθως πλαίσιο, αποκαλείται συμμετοχική δημοκρατία.
Θεοδωρικάκος γενέθλια ΝΔ: Ο υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε για τα γενέθλια του κόμματος αναρτώντας τμήμα της διακήρυξής του από το 1974.
Εισβολή αντιεξουσιαστών: Οι αναρχικοί έγραψαν στους τοίχους, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει διαχρονικός αντίπαλος της Χρυσής Αυγής όπως και κάθε υπονομευτή του πολιτεύματος και της ομαλότητας.
Γεννηματά για Χρυσή Αυγή: Άρθρο εν όψει της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου έγραψε η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.
Ζαρούλια μετακλητή υπάλληλος: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, με παρέμβαση Μητσοτάκη προχωρούν οι διαδικασίες για να ακυρωθεί ο διορισμός της.
Ελένη Ζαρούλια Βουλή: Λίγες μέρες πριν την απόφαση για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην βουλευτής διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος.
Μεξικό Τλατελόλκο: Πάνω από 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν σοβαρά και πάνω από 2.000 συνελήφθησαν.
Μελέτη Πανεπιστημίου Κορνέλ: «Η παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία είναι «ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν πάνε καλά οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως άλλες χώρες στην καταπολέμησή της», δήλωσε ο Τζόσουα Σάρφστιν.
Αναστασιάδης Σύνοδος Κορυφής: Ο πρόεδρος της Κύπρου έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους.