Άδωνις Γεωργιάδης: Μέσα στον Μάιο η άρση των μέτρων
Άρση μέτρων κορωνοϊού: Τη θέση πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Το ΔΝΤ ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 όπως κυρώθηκε στο Φεκ 315 και τον Αναγκαστικό Νόμο 766 στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ κατόπιν συνομολόγησης 29 Χωρών που είχαν συμβάλει στο 80% του κεφαλαίου. Η ίδρυση του Οργανισμού αυτού είχε προπαρασκευαστεί κατά τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοδοτική Συνδιάσκεψη που συνήλθε στο Μπρέτον Γουντς, του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, ενάμισι χρόνο πριν, από 1ης Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου του 1944. Έδρα του Οργανισμού ορίσθηκε η Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.
Ανώτατο διοικητικό όργανο του ΔΝΤ είναι το λεγόμενο «Συμβούλιο των Διοικητών» στο οποίο εκπροσωπείται κάθε κράτος μέλος μ΄ ένα Διοικητή και έναν αναπληρωματικό για πέντε συνεχή έτη. Το Συμβούλιο αυτό συνέρχεται μία φορά ετησίως στη λεγόμενη “Τακτική Σύνοδο”. Κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής εγκρίνονται τα πεπραγμένα του Οργανισμού, εκλέγονται νέοι διευθυντές, ενώ λαμβάνονται διάφορες αποφάσεις όπως π.χ. τυχόν αλλαγή ισοτιμιών, περί εισόδου νέων μελών, κ.λπ.
Πολλές από τις εξουσίες του Συμβουλίου των διοκητών έχουν σήμερα μεταβιβαστεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο που αποτελεί τον αμέσως υφιστάμενο όργανο του ΔΝΤ. Ο Διοικητικός Διευθυντής του Συμβουλίου προΐσταται του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και όλου του προσωπικού του Οργανισμού που υπολογίζεται περίπου στα 4000 άτομα από 180 και πλέον χώρες. Σημειώνεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο ασχολείται κυρίως με θέματα τρέχουσας φύσεως του Οργανισμού αφού για τα σημαντικότερα επιλαμβάνεται αυτό τούτο το Συμβούλιο των Διοικητών.
Το 1995 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άρχισε να εργάζεται για τη δημιουργία προτύπων διάχυσης δεδομένων (data dissemination) με στόχο να καθοδηγήσει τις χώρες-μέλη του ΔΝΤ να δημοσιοποιούν στο κοινό τα οικονομικά τους στοιχεία. Η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή (ΔΝΟΕ) προσυπέγραψε τα πρότυπα, τα οποία χωρίζονται σε δύο συστήματα: το Σύστημα Διάχυσης Γενικών Δεδομένων (GDDS – General Data Dissemination System) και το Πρότυπο Διάχυσης Ειδικών Δεδομένων (SDDS – Special Data Dissemination Standard).
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τα SDDS και GDDS το 1996 και το 1997 αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν τροποποιήσεις οι οποίες εκδόθηκαν στον αναθεωρημένο “Οδηγό στο Σύστημα Διάχυσης Γενικών Δεδομένων” (Guide to the General Data Dissemination System). Το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε στατιστικολόγους και στοχεύει να βελτιώσει πολλές πτυχές στα στατιστικά συστήματα των χωρών.
Άρση μέτρων κορωνοϊού: Τη θέση πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Κορωνοϊός Ιταλία: Μία εκτίμηση που ίσως είναι και μια πρόβλεψη για τον τρόπο που θα επηρεάσει ο κορωνοϊός την οικονομία στις περισότερες χώρες της Ευρώπης.
Αυτό είναι το πλάνο για την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων τις επόμενες μέρες.
Τάκης Θεοδωρικάκος κορωνοϊός: Ξεκάθαρη πολιτική της ΝΔ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ 104,6».
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φτιάξει πολιτικό προφίλ στην περίοδο της πανδημίας και ο Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr αναρωτιέται αν στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει ότι τα χειρότερα για την οικονομία είναι μπροστά.
Κορωνοϊός τώρα: Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» αλύπητα Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία. Αισιόδοξα μηνύματα από την Ιταλία. Όχι όμως και από την οικονομία καθώς σχεδόν οι μισές χώρες του πλανήτη έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ποια η κατάσταση στην Ελλάδα.
Αλέξης Τσίπρας "Kontra": Η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά, με διαφάνεια και δημόσια τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.
Πολ Τόμσεν: Οι τομείς στους οποίους στηρίζεται η ελληνική οικονομία είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η χώρα μας αναμένεται να έχει μεγάλο πρόβλημα.
Θεόδωρος Σκυλακάκης κορωνοϊός οικονομία: «Δεν πέφτουν και πάντα μέσα οι διεθνείς οργανισμοί στις προβλέψεις τους» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία βλέπει μεγάλη ύφεση στη χώρα.