Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Να στείλουν ένα αυστηρό μήνυμα στους αρνητές της μάσκας επιδιώκουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.
Ο Έβρος πηγάζει από τα όρη Ρίλα, πρώην Σκόμιο, της δυτικής Βουλγαρίας και κυλά σε βουλγαρικό έδαφος νοτιοανατολικά, διασχίζοντας την Ανατολική Ρωμυλία, σχηματίζοντας κοιλάδα ανάμεσα στις οροσειρές της Ροδόπης και του Αίμου απ’ όπου και διέρχεται από τις πόλεις Πάζαρτζικ, Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Σβίλεγκραντ και Ιβαήλοβγκραντ.
Στη συνέχεια, συναντώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κοντά στο χωριό Ορμένιο, εισέρχεται για λίγα χιλιόμετρα σε τουρκικό έδαφος, σχηματίζοντας το τρίγωνο του Καραγάτς, κοντά στην Αδριανούπολη, απ’ όπου η συνέχεια του ρου του αποτελεί το γεωγραφικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίζοντας και γεωγραφικά τη Δυτική από την Ανατολική Θράκη. Διέρχεται κοντά στις ελληνικές κωμοπόλεις Πύθιο, Φέρες, Διδυμότειχο, Σουφλί, Λάβαρα, Τυχερό, Νέα Βύσσα και στις τουρκικές Μερίτς (Meriç), Κεσάν(η) (Keşan). Εκβάλλει στο βόρειο Αιγαίο Πέλαγος, στο λεγόμενο Θρακικό πέλαγος. Το μήκος του στο ελληνικό έδαφος από τη Νέα Βύσσα μέχρι τις εκβολές του φθάνει τα 206 χιλιόμετρα. Οι κυριότεροι παραπόταμοί του είναι ο Τόνζος (Τούντζας), ο Εργίνης, ο Άρδας και ο Ερυθροπόταμος.
Ο Έβρος στις εκβολές του σχηματίζει ένα τεράστιο και δαιδαλώδες δέλτα, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Ελλάδας. Το Δέλτα του Έβρου αρχίζει από το χωριό Πόρος, όπου διακλαδίζεται σε δύο βραχίονες. Δεν είναι πλωτός σε κανένα σημείο του, έχει όμως σημαντικό όγκο υδάτων που χρησιμοποιούνται για παραγωγή ηλεκτρισμού (φράγμα Κυπρίνου), και αρδεύσεις. Είναι από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης και είναι υπό προστασία.
Το 2005 και το 2006 συνολικά 400.000 στρέμματα στην Ελλάδα και 450.000 στρέμματα στην Τουρκία πλημμύρισαν και το φαινόμενο των πλημμύρων τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνεται. Μέρος του προβλήματος αποτελεί το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ στον Άρδα ποταμό στην Βουλγαρία (το φράγμα βρίσκεται 6χλμ από τα σύνορα με την Ελλάδα). Όταν γίνεται υπερχείλιση νερού στο φράγμα τα νερά μέσα σε 2-4 ώρες χύνονται ορμητικά μέσω του ποταμού Άρδα στον Έβρο. Οι Βούλγαροι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τις Ελληνικές αρχές πριν την υπερχείλιση του φράγματος, αλλά αυτό πολλές φορές δεν γίνεται εγκαίρως μιας και είναι δύσκολο να προβλεφθεί η υπερχείλιση. Πρόβλημα υπερχείλισης του ποταμού αποτελούν επίσης τα χωμάτινα αναχώματα που έχουν φτιάξει η Ελλάδα και η Τουρκία στην κοίτη του Έβρου: το πλάτος του ποταμού έχει περιοριστεί από τα 2.000 μέτρα στο παρελθόν στα 200 μέτρα σήμερα, με αποτέλεσμα σε περίπτωση μεγάλης ποσότητας νερού η ροή να μην είναι ομαλή.
ΠΟΕΔΗΝ κορωνοϊός: Να στείλουν ένα αυστηρό μήνυμα στους αρνητές της μάσκας επιδιώκουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.
Ελλάδα κορωνοϊός: Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκηνικό και σίγουρα δύσκολο λόγω των πολλών επαφών που είχαν και εκτός δομής.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικά κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε δύο σχολεία στο Περιστέρι.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας και αναφέρει μέσα από πέντε επιχειρήματα για το πως αυτό το γεγονός είναι μία προδιαγεγραμμένη και προαναγγελθείσα εξέλιξη.
Μόρια φωτιά Κόκκαλης: «Η κυβέρνηση δεν επιδίωξε ποτέ μακρόπνοες λύσεις στο προσφυγικό και δεν μπορούσε να υπάρξει καμία άλλη κατάληξη από όσα παρακολουθούμε αυτές τις ώρες».
Μηταράκης μεταναστευτικό: «Δεν μιλάμε πλέον για δημιουργία νέων δομών, αλλά για κλείσιμο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.
Πολιτική Προστασία: Σε συναγερμό βρίσκονται σήμερα οι αρχές της χώρας καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στέλιος Πέτσας: Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις 10 Σεπτεμβρίου. Στις 15 του ίδιου μήνα ο Σαρλ Μισέλ στην Αθήνα.
Ερντογάν Πέτσας: «Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν μας τρομάζει καμία απειλή» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.