Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική από το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ενώ είναι επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η ιδιότητα της ως ερευνήτριας της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας,δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή. Εκπρόσωπος της NASA δεν αποκλείει την περίπτωση να εργάστηκε ως υπεργολάβος.Συμμετείχε ως φοιτήτρια στη θερινή Ακαδημία της NASA στο Έιμς, στα αγγλικά NASA Ames Academy.
Δραστηριότητες
Το 2016, η Αντωνιάδου προέδρευσε στην ετήσια συνδιάσκεψη (με μορφή «κοινοβουλίου») που οργανώνει μια ιδιωτική κίνηση που επεξεργάζεται και προτείνει πολιτικές στο χώρο της υγείας η οποία ονομάζεται European Health Parliament (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Υγείας). Η εταιρία Mattel, το 2019, σχεδίαζε να κυκλοφορήσει κούκλα Barbie βασισμένη στη μορφή της, αλλά τελικά δε διατέθηκε σε μαζική παραγωγή. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στη συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης, ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, μέχρι το αργότερο τις 17 Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ το όνομα της αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του οργανισμού μετά την κριτική στο πρόσωπο της.
Η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου στα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», το οποίο επιδόθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί κριτική στο πρόσωπό της κυρίως επειδή σε πολλαπλά δημοσιεύματα και συνεντεύξεις υπήρχαν ισχυρισμοί που αποδείχθηκε μεταγενέστερα πως απείχαν από την αλήθεια.[
Κατά τον ιστοχώρο ellinikahoaxes.gr, ο ισχυρισμός ότι είναι «η επιστήμονας που έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στο κόσμο από βλαστοκύτταρα η οποία μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή» είναι αναληθής, διότι ο λήπτης κατέληξε περίπου 18 μήνες μετά την εγχείρηση και ο χειρούργος που την έκανε (Πάολο Μακιαρίνι) επικρίθηκε για λανθασμένες ιατρικές πρακτικές και απολύθηκε από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα όπου εργαζόταν. Το όνομά της απουσιάζει από την επιστημονική δημοσίευση που αφορά τόσο την κατασκευή της τραχείας όσο και την εγχείρηση.
Η Αντωνιάδου εμφανίστηκε σε συνεντεύξεις, μερικούς μήνες μετά τον θάνατο του ασθενή που υποβλήθηκε στην επέμβαση να αναφέρει λανθασμένα πως επέζησε. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που έγινε στο Νοσοκομείο του Ινστιτούτου Καρολίνσκα τον Ιούνιο του 2011, όπου σε καρκινοπαθή τοποθετήθηκε συνθετική τραχεία που είχε κατασκευασθεί από ομάδα του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Λονδίνου. Ο λήπτης απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2013. Η σχετική δημοσίευση υποβλήθηκε στο περιοδικό Journal of Biomedical Materials Research λίγες μέρες πριν τον θάνατο του λήπτη, αλλά δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του το 2014 και αργότερα αποσύρθηκε.
Παρά τα όποια σχετικά δημοσιεύματα και το βιογραφικό της, η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε απευθείας για τη NASA ούτε συμμετείχε στην εκπαίδευση αστροναυτών όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη, αντίθετα συμμετείχε στο πρότζεκτ SpaceΤex, ένα ολιγοήμερο πείραμα για το διαστημικό ρουχισμό με τον Αλεξάντερ Γκερστ. Ο ισχυρισμός που τη θέλει να έχει λάβει το βραβείο Εξαιρετικού Ερευνητή NASA -ESA (”NASA – ESA Outstanding Researcher Award”) το 2012 δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Σύμφωνα με τον διαστημικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της NASA Σταμάτη Κριμιζή η NASA και η ESA έχουν μόνο ξεχωριστά βραβεία. Επίσης, δεν υπάρχει το όνομά της στη λίστα της NASA η οποία περιέχει ονόματα ληπτών βραβείων μέχρι το 2012.Αναφορικά με τους τίτλους σπουδών της, σε αντίθεση με κάποιους δημοσιευμένους ισχυρισμούς, δεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD).
Παρότι ξεκίνησε το 2010 το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αυτό δεν ολοκληρώθηκε καθώς τελείωσε τις σπουδές της από εκεί το 2012 με τίτλο «μάστερ» (MSc). Στον επιχειρηματικό τομέα, είχε ιδρύσει την εταιρεία Transplants without Donors, που φερόταν να ειδικεύεται στην κατασκευή νέων βιοαντιδραστήριων και αυτοματοποιημένων συστημάτων για εφαρμογές μηχανικής σε in vitro και in vivo κύτταρα και ιστούς. Ωστόσο η εταιρεία δείχνει αμφίβολη δραστηριότητα, καθώς δε βρίσκονται περαιτέρω σχετικές πληροφορίες.
- H Ελένη Αντωνιάδου δέχτηκε κριτική από πανεπιστημιακούς επειδή καρπώθηκε εύσημα που δεν της αναλογούν με βάση την πραγματική ακαδημαϊκή της πορεία.
- Ο Κώστας Μπουγιούκος, επίκουρος καθηγητής σε γαλλικό πανεπιστήμιο της άσκησε κριτική για τους ανωτέρω μη αληθείς ισχυρισμούς.
- Επιπροσθέτως, ο πρώην καθηγητής της στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παντελής Μπάγκος επιβεβαίωσε την μη εργασία της στη NASA και χαρακτήρισε άτοπο τον τίτλο της «ερευνήτριας» με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου.
- Σε δημοσίευση του BBC έγινε κριτική στα Ελληνικά ΜΜΕ που ενώ έκαναν πολλές συνεντεύξεις με την Αντωνιάδου δεν έλεγξαν αν αυτά που της αποδίδονταν ήταν ορθά, παρατηρώντας επίσης ότι είχε περιληφθεί στο 100 Women του 2014 του ίδιου του BBC,και ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έκανε ανάρτηση στο Twitter, περιλαμβάνοντας την στους 11 σημαντικότερους Έλληνες του Εικοστού αιώνα.