Ευρώπη

Ευρώπη
H Ευρώπη, αποκαλούμενη και ως Γηραιά ήπειρος, είναι μία από τις επτά ηπείρους του κόσμου. Αποτελούμενη από τη δυτικότερη χερσόνησο της Ευρασίας, η Ευρώπη χωρίζεται γενικά από την Ασία στην ανατολή από το χώρισμα που αποτελείται από τα Ουράλια, τον ποταμό Ουράλη, την Κασπία Θάλασσα, την περιοχή του Καυκάσου (προσδιορισμός των συνόρων) και τον Εύξεινο Πόντο προς τα νοτιοανατολικά.

H Ευρώπη, αποκαλούμενη και ως Γηραιά ήπειρος, είναι μία από τις επτά ηπείρους του κόσμου. Αποτελούμενη από τη δυτικότερη χερσόνησο της Ευρασίας, η Ευρώπη χωρίζεται γενικά από την Ασία στην ανατολή από το χώρισμα που αποτελείται από τα Ουράλια, τον ποταμό Ουράλη, την Κασπία Θάλασσα, την περιοχή του Καυκάσου (προσδιορισμός των συνόρων) και τον Εύξεινο Πόντο προς τα νοτιοανατολικά.

Επίσης, η Ευρώπη συνορεύει με τον Αρκτικό ωκεανό και άλλα υδατικά συστήματα στα βόρεια, τον Ατλαντικό ωκεανό στα δυτικά, τη Μεσόγειο Θάλασσα προς νότο, και τον Εύξεινο Πόντο και συνδέεται με υδατικές οδούς προς τα νοτιοανατολικά. Ωστόσο, τα σύνορα της Ευρώπης -μια έννοια που χρονολογείται από την κλασική αρχαιότητα- είναι κάπως αυθαίρετη, όπως ο όρος ήπειρος μπορεί να αναφέρεται σε μια πολιτιστική και πολιτική διάκριση ή μία φυσιογραφική.

Η Ευρώπη είναι η τέταρτη σε έκταση ήπειρος του πλανήτη μας. Καταλαμβάνει συνολικά με τα νησιά έκταση 10.500.000 τετρ. χλμ., το 7% περίπου της συνολικής ξηράς του πλανήτη μας. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με τα στοιχεία του 1981, ξεπερνούσε τα 670.000.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την μέση εκτίμηση πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών για το 2019 ο πληθυσμός της εκτιμάται σε 747.183.000 κατοίκους.

Ευρώπη σχετικές ειδήσεις:

  • Στέλιος Πέτσας: Τι δήλωσε για τον ανασχηματισμό o κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Στέλιος Πέτσας: Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά μία μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης

    Στέλιος Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, λέγοντας ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα προχωρήσει σε «διορθωτικές κινήσεις».

    Στέλιος Πέτσας: Τι δήλωσε για τον ανασχηματισμό o κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • Ανακοινώνεται ανασχηματισμός σε λίγες ώρες

    Ανακοινώνεται ανασχηματισμός σε λίγη ώρα

    Ανασχηματισμός: Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Ποιος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών.

    Ανακοινώνεται ανασχηματισμός σε λίγες ώρες
  • «Εξοικονομώ»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα – Στα 850 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός

    «Εξοικονομώ»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα - Στα 850 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός

    «Εξοικονομώ»: Στις 2 Νοεμβρίου θα αρχίσει να «τρέχει» το πρόγραμμα. Τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στην παρουσίασή του.

    «Εξοικονομώ»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα – Στα 850 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός
  • Super Cup ΕΣΑΚΕ: Η νέα διοργάνωση είναι γεγονός

    Και εγένετο Super Cup - Νέα διοργάνωση από τον ΕΣΑΚΕ

    Super Cup ΕΣΑΚΕ: Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα διοργάνωση όπου θα παίζουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

    Super Cup ΕΣΑΚΕ: Η νέα διοργάνωση είναι γεγονός
  • Λαπροβίτολα Παναθηναϊκός: Αναμένονται άμεσες εξελίξεις στο μεταγραφικό σίριαλ

    Αναμένονται άμεσες εξελίξεις στην υπόθεση Λαπροβίτολα για το «τριφύλλι»

    Λαπροβίτολα Παναθηναϊκός: Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Αργεντινός γκαρντ πιέζει τη Ρεάλ να τον αφήσει ελεύθερο. Ίσως και μέσα στην ημέρα να υπάρχουν νεότερα.

    Λαπροβίτολα Παναθηναϊκός: Αναμένονται άμεσες εξελίξεις στο μεταγραφικό σίριαλ
  • ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: «Κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου»

    ΚΙΝΑΛ για τον κορωνοϊό: «Κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου»

    ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τονίζει ότι «κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου».

    ΚΙΝΑΛ κορωνοϊός: «Κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα του Απριλίου»
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε αυξημένη εγρήγορση οι ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα δεύτερο καθολικό lockdown»

    Κυριάκος Μητσοτάκης - Άρμιν Λάσετ: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε αυξημένη εγρήγορση οι ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο
  • Διάλογος ή παράλληλοι μονόλογοι;

    Διάλογος ή παράλληλοι μονόλογοι;

    Ο Γιάννης Αντύπας στο νέο του blog στο pagenews.gr, γράφει για την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε έναν πραγματικό διάλογο στο εσωτερικό της και να αποφασίσει για την εθνική της στρατηγική, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία. «Η χειρότερη επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι να κλειστούμε στους εαυτούς μας. Να μοιράζουμε αυξήσεις, να κάνουμε προσλήψεις και να χαλάμε λεφτά που δεν έχουμε», αναφέρει θυμίζοντας ότι είμαστε ακόμα εξαρτημένοι από τα δανεικά.

    Γιάννης Αντύπας
  • Γιάννης Αντύπας
  • Διάλογος ή παράλληλοι μονόλογοι;
  • ΠΑΟΚ μεταγραφές: Προχωράει για δυο προσθήκες

    Προχωράει για δυο προσθήκες ο ΠΑΟΚ

    ΠΑΟΚ μεταγραφές: Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν εντοπίσει δυο ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

    ΠΑΟΚ μεταγραφές: Προχωράει για δυο προσθήκες
ΣΕΛΙΔΑ 94 ΑΠΟ 363