Eurostat: Στο 17% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Eurostat: Αισθητά μειωμένο είναι το ποσοστό ανεργίας στη χώρας μας σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.
Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Κύριο καθήκον της είναι η συλλογή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η προώθηση μεθόδων στατιστικής σε κράτη-μέλη ή υποψήφια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κρατών εντός της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA). Οι διάφοροι αντίστοιχοι οργανισμοί του κάθε κράτους που συνεργάζονται με την Eurostat λειτουργούν με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Στατιστικής.
Ως υπηρεσία του οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Eurostat υπάγεται στην εποπτεία του Επιτρόπου Οικονομικών και Οικονομίας, Όλι Ρεν. Πρόεδρος της Eurostat από το 2008 είναι ο Βάλτερ Ράντεμάχερ (Γερμανία), ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν Πρόεδρος της Κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας. Αντιπρόεδρος της υπηρεσίας από το 2004 είναι η Μαρί Μποχατά (Τσεχία), η οποία στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος της Τσεχικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Eurostat: Αισθητά μειωμένο είναι το ποσοστό ανεργίας στη χώρας μας σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.
Αλέξης Τσίπρας: Η ατάκα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της έλευσης του δεύτερου πακέτου μέτρων εντός του 2019.
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει το σχέδιο της για την απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση.
Γαλλία: Περισσότερες από 100 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους μετά από ενδοοικογενειακή βία.
Eurostat: Αισθητή μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με τον Μάιο του 2018, με τη χώρα μας, ωστόσο, να παραμένει στην πρώτη θέση της Ευρωζώνης.
Φωτιές Εύβοια: Το σύστημα Copernicus αποτύπωσε την οικολογική καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στην Εύβοια.
Guardian: Το αφιέρωμα των Βρετανών στον αντικαπνιστικό νόμο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αλλά και η ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική Βουλή.
Πληθυσμός Ελλάδας: Η χώρα μας δεν θα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα μιας γερασμένης Ευρώπης στις επόμενες γενιές, χάνοντας περίπου το 30% του σημερινού δυναμικού της έως το 2100.