Γιάννης Βρούτσης

Γιάννης Βρούτσης
Ο Γιάννης Βρούτσης, είναι Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο Γιάννης Βρούτσης, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1 Ιουνίου 1963, ενώ η καταγωγή του είναι από την Νάξο και την Αμοργό. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία. Ακόμα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Υπουργείο Οικονομικών για πολλά χρόνια.

Γιάννης Βρούτσης: Τα πρώτα χρόνια στην πολιτική

Άρχισε να συμμετέχει στην πολιτική ως μέλος της Νεολαίας της ΝΔ. Διετέλεσε δύο φορές μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ ως Γραμματέας της ΜΑΚΙ και ως υπεύθυνος οργανώσεων Λεκανοπεδίου.

Είχε ενεργή και πολύχρονη συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα το 1990, ενώ εκλεγόταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών από το 1994 έως το 2007, το 1999 εξελέγη πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών – Πειραιώς, ενώ το 2007 αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2007, ενώ επανεξελέγη το 2009, το 2012 και το 2015.

Διατέλεσε Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της ΝΔ από το 2009 έως το 2011, οπότε και ανέλαβε Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε την θέση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Μετά τις Εθνικές Εκλογές του 2015, στις 5 Φεβρουαρίου 2015, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, ορίζεται μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Στις 13 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, επανατοποθετείται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μαζί με τον Νίκο Δένδια και την Νίκη Κεραμέως.

  • Μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 και τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Βρούτσης τοποθετήθηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • .Πρώτη ενέργεια του ως υπουργός ήταν η αφαίρεση του ΑΜΚΑ από αλλοδαπούς, μια ενέργεια που κατακρίθηκε από την αντιπολίτευση στοχευμένη για να αποκλείσει τους πρόσφυγες από την πρόσβαση σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα η υγεία.
  • O Βρούτσης απάντησε πως η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Γιάννης Βρούτσης σχετικές ειδήσεις:

  • Eπιχειρηματίες Πόρου: Ζητούν στήριξη μετά τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

    Οι επιχειρηματίες του Πόρου ζητούν στήριξη μετά τα έκτακτα μέτρα

    Eπιχειρηματίες Πόρου: Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς.

    Eπιχειρηματίες Πόρου: Ζητούν στήριξη μετά τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό
  • Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την αναστολή συμβάσεων

    Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την αναστολή συμβάσεων

    Προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πέραν της παράτασης της αναστολής συμβάσεων, στη νέα ΠΝΠ θα υπάρχει διάταξη που θα επιτρέπει την ένταξη περισσότερων εργαζομένων στον μηχανισμό στήριξης της απασχόλησης «Συν-Εργασία»

    Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την αναστολή συμβάσεων
  • Σκυλακάκης: Οι ευθύνες όλων μας στο οικονομικό επιτελείο είναι πολύ μεγάλες

    Σκυλακάκης για οικονομία: «Πολύ μεγάλες οι ευθύνες όλων μας»

    Σκυλακάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

    Σκυλακάκης: Οι ευθύνες όλων μας στο οικονομικό επιτελείο είναι πολύ μεγάλες
  • ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: «Επιβεβαίωση της σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας»

    ΣΥΡΙΖΑ: «Με τον ανασχηματισμό επιβεβαιώνεται η σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα της κυβέρνησης»

    ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει».

    ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: «Επιβεβαίωση της σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας»
  • Αχτσιόγλου για αναδρομικά: Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη

    Έφη Αχτσιόγλου: Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη για τα αναδρομικά

    Αχτσιόγλου για αναδρομικά: «Θα έπρεπε να δοθούν αναδρομικά ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων και η κυβέρνηση νομοθέτησε για 900 εκατομμύρια» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αχτσιόγλου για αναδρομικά: Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη
  • Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση περνά αντικοινωνικές ρυθμίσεις στα κρυφά

    Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση περνά αντικοινωνικές ρυθμίσεις στα κρυφά

    Αλέξης Χαρίτσης: Για «μια ακόμη απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης» στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στα ζητήματα της πρώτης κατοικίας, των αναδρομικών των συνταξιούχων και την οικονομία γενικότερα. Είπε ότι η κυβέρνηση περνά αντικοινωνικές ρυθμίσεις στα κρυφά, εξαπατά τους πολίτες και ευτελίζει το κοινοβούλιο.

    Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση περνά αντικοινωνικές ρυθμίσεις στα κρυφά
  • Έφη Αχτσιόγλου: Βάναυσο πλήγμα στα δικαιώματα των συνταξιούχων το κούρεμα αναδρομικών Μητσοτάκη

    Έφη Αχτσιόγλου: Βάναυσο πλήγμα στα δικαιώματα των συνταξιούχων το κούρεμα αναδρομικών Μητσοτάκη

    Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα αναδρομικά των συνταξιούχων τονίζοντας ότι ο κούρεμα τους ήταν ένα πλήγμα στα δικαιώματα τους.

    Έφη Αχτσιόγλου: Βάναυσο πλήγμα στα δικαιώματα των συνταξιούχων το κούρεμα αναδρομικών Μητσοτάκη
  • Αχτσιόγλου: «Το κούρεμα των αναδρομικών είναι αντισυνταγματικό»

    Έφη Αχτσιόγλου: «Το κούρεμα κατά 60% των αναδρομικών στους συνταξιούχους είναι αντισυνταγματικό»

    Αχτσιόγλου: «Η κίνηση της κυβέρνησης να κουρέψει τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι κατά 60% είναι πρωτοφανής αντισυνταγματική ενέργεια» δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αχτσιόγλου: «Το κούρεμα των αναδρομικών είναι αντισυνταγματικό»
  • Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχονται σε δόσεις

    Έρχονται σε δόσεις τα αναδρομικά των συντάξεων

    Αναδρομικά συνταξιούχων: Μετά την πρόσφατη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην καταβολή των αναδρομικών σε δόσεις.

    Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχονται σε δόσεις
ΣΕΛΙΔΑ 12 ΑΠΟ 47