Αττική: Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες που διέπρατταν κλοπές
Αττική: Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εξιχνιάσθηκαν από τις αρχές του χρόνου 20 περιπτώσεις κλοπών.
Η Γλυφάδα αποτελεί το μεγαλύτερο από τα παραδοσιακά νότια προάστια και εκτείνεται από τη θάλασσα του Σαρωνικού μέχρι τις ρίζες του Υμηττού. Από το κέντρο της Αθήνας απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα και από το Φάληρο περίπου 8,5 χιλιόμετρα και ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής. Θεωρείται κοσμοπολίτικο προάστιο της Αθήνας, με πολλά καταστήματα, χώρους εστίασης και διασκέδασης και ακριβές κατοικίες δίπλα στη θάλασσα.
Στην αρχαιότητα, η Γλυφάδα ονομαζόταν Αιξωνή και ήταν ένας από τους Δήμους της αρχαίας Αθήνας, γνωστή για την αιξωνική τρίγλη (μπαρμπούνι). Η ονομασία Γλυφάδα είναι σχετικά πρόσφατη και προέρχεται από τα πηγάδια της περιοχής, των οποίων το νερό είναι υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό. Στα Αστέρια (χερσόνησος Πούντα),στα πλαίσια της επέκτασης των λουτρικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων,εντοπίστηκαν προϊστορικά ευρήματα.
Έχει ανακαλυφθεί πρωτοελλαδικό νεκροταφείο και παράκτιος προϊστορικός περίβολος.Ενδιάμεσα στο γιαλό και την παραλιακή λεωφόρο αποκαλύφθηκαν παλαιοχριστιανικοί τάφοι. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν θαλαμωτοί τάφοι λαξευμένοι στο βράχο, σπασμένα αγγεία, δύο πρωτοκυκλαδικά ειδώλια και άφθονες λεπίδες οψιανού. Κοντά στον περίβολο έχει βρεθεί ρωμαϊκό νεκροταφείο. Στη Γλυφάδα, μόνο σε επτά θέσεις αποκαλύφθηκαν θεμέλια αρχαίων κτιρίων, ενώ στη Βούλα ο αριθμός τους ξεπερνά τις εβδομήντα.
Στις ανασκαφές που έγιναν μέχρι σήμερα και από τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως, έχουμε τη δυνατότητα να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για την οικιστική οργάνωση του αρχαίου δήμου, την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξή του, τη θρησκευτική ζωή, την αμυντική του θωράκιση, την πολιτική ζωή, την κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού, και άλλα.
Στην παραλία βρισκόταν ο συνοικισμός των Αιξωνέων και ανατολικότερα άρχιζε ο συνοικισμός των Παραθεριστών. Πέρα και από αυτόν στα ανατολικά ήταν ο συνοικισμός «Σμύρνης» που έφθανε μέχρι τη σημερινή λεωφόρο Βουλιαγμένης. Νότια των τριών οικισμών, προς την παραλία δημιουργήθηκε μια πλαζ και ανατολικά της οι δύο συνεχόμενοι συνοικισμοί του «Αγίου Νικολάου» και ο «Πυρνάρης».
Στη Γλυφάδα υπάρχουν δύο μαρίνες, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, αθλητικά κέντρα, δέκα αθλητικοί σύλλογοι εκτός των πολλών άλλων, καθώς και διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα. Στη Γλυφάδα έχουν ανεγερθεί σημαντικά μνημεία όπως ο μαρμάρινος ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία της Αγίας Τριάδας καθώς και το μνημείο των Γ. Σεφέρη και Οδ. Ελύτη στην οδό Λαμπράκη.
Η Γλυφάδα διασχίζεται σε όλο το μήκος της, από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με την σχεδόν παράλληλη προς αυτήν παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και τοπικά στην ‘Aνω Γλυφάδα από την οδό Δ. Γούναρη. Ο δήμος χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα: την Άνω Γλυφάδα, που περιλαμβάνει την Τερψιθέα, την Άνω Γλυφάδα, το Πυρνάρι, την Ευρυάλη, την Αίγλη, την Αιξωνή, τα Δικηγορικά, και την Κάτω Γλυφάδα που περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και τον Άγιο Νικόλαο και γειτνιάζει με τους δήμους Ελληνικού– Αργυρούπολης και Βούλας. Η Τερψιθέα αποτελεί το βορειότερο και πυκνότερα δομημένο τμήμα του δήμου και περικλείεται από τα Μαυροβούνια (τμήμα του Υμηττού), την Άνω Γλυφάδα και το Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικου.
Αττική: Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εξιχνιάσθηκαν από τις αρχές του χρόνου 20 περιπτώσεις κλοπών.
Αντικαπνιστικός νόμος: Τις 40.000 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα σε αυτούς που αψήφισαν τον αντικαπνιστικό νόμο. Συμπληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της γραμμής 1142 με απολογισμό 2.575 κλήσεις.
Καλλιθέα: Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας με δύο αυτοκίνητα να συγκρούονται με το ένα μάλιστα να τουμπάρει.
Σύμφωνα με την γερμανική οικονομική επιθεώρηση, το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές έφτασαν στα 737 εκατομμύρια ευρώ. Το 2007 ο αριθμός ήταν 306 εκατομμύρια.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 21χρονος Αδαμάντιος Μαντής.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Γλυφάδα, καθώς ξέσπασε φωτιά στην Μαρίνα.
Για να αποφύγουν την επικοινωνία μέσω τηλεφώνων, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ χρησιμοποιούσαν και λέξεις-συνθηματικά, αλλά και κωδικούς.
Αττική: Το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα και στην Καλλιθέα.
Αδαμάντιος Μαντής: Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο πολίστα της ομάδας της Χίου θα πουν αύριο φίλοι και συγγενείς στο νεκροταφείου του Παλαιού Φαλήρου.