Νεκρή Γλυκά νερά: Είχε ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους – Η αδερφή της έχει κορωνοϊό
Νεκρή Γλυκά νερά: Μια ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, ενώ πριν λίγο καιρό είχε επισκεφτεί τους Άγιους Τόπους.
Σήμερα συνιστούν σύγχρονο και αναπτυσσόμενο βόρειο προάστιο της Αθήνας, μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας στα Μεσόγεια Αττικής και ταυτόχρονα πέρασμα προς το Λεκανοπέδιο των Αθηνών. Από τον 5ο αι. π.Χ. και μέχρι την ρωμαϊκή κατάκτηση ευρήματα που έρχονται στο φως στην περιοχή μαρτυρούν διαρκή εποικισμό. Σε πρόσφατες ανασκαφές δε σε προϊστορικό νεκροταφείο που εντοπίζεται στο λόφο Φούρεσι, αποκαλύπτονται μυκηναϊκά ειδώλια που ανάγονται στο 1.400 π.Χ. Επιπλέον, τα ερείπια παλαιοχριστιανικού ναού μαρτυρούν την πρώιμη οργάνωση χριστιανικής κοινότητας.
Στα νεότερα χρόνια τα Γλυκά Νερά συνιστούν πευκόφυτη αγροικία της Παιανίας, απ’όπου επιχειρούν ανεπιτυχώς να αποσπασθούν για πρώτη φορά το 1966, ενώ το 1969 κατορθώνουν να αναγνωριστούν με νέα δικαστική απόφαση ως αυτόνομη “Κοινότητα Γλυκών Νερών”. Η σύγχρονη πόλη αποτελεί προάστιο των Αθηνών και εκτείνεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας και 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλλήνης. Διοικητικά υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και απλώνεται σε έκταση 9.250 στρεμμάτων.
Ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σύμφωνα με την απογραφή του 2001 σε 6.623 κατοίκους, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αναγνωρίζεται ως Δήμος συγκεντρώνοντας περί τους 10.000 δημότες. Το 2001 αντιστοιχούσαν 716 κάτοικοι σε κάθε χμ2, ενώ σήμερα αντιστοιχούν περί τα 1.189 άτομα.
Τα Γλυκά Νερά συνδέονται με την υπόλοιπη Αθήνα και την Ανατολική Αττική μέσω των Λεωφόρων Λαυρίου, Σπάτων και Μαραθώνος, ενώ μετά το 2004 αποτελούν ιδιαιτέρως προνομιούχο περιοχή με τη σύνδεσή τους με την Περιφερειακή Υμηττού, την Αττική Οδό, το Μετρό και τον Προαστιακό μέσω των Σταθμών “Δουκίσσης Πλακεντίας” και “Κάντζα”.
Η πόλη χωρίζεται σε δύο τμήματα, το ένα εκ των οποίων είναι οικοδομημένο πέριξ του λόφου Φούρεσι και το δεύτερο στις πλαγιές του Υμηττού. Το σχέδιο πόλεως επεκτείνεται σταδιακά προς την Παιανία (περιοχή Μιχούλι), ενώ γειτνιάζει με δασική ζώνη προστασίας του βουνού, κάτι που καθιστά τα Γλυκά Νερά δημοφιλή προορισμό για κατοικία. Σταδιακά μετατρέπεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας και το κέντρο του Δήμου συγκεντρώνεται επί της Λ. Λαυρίου, στα σύνορα με την Κάντζα.
Νεκρή Γλυκά νερά: Μια ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, ενώ πριν λίγο καιρό είχε επισκεφτεί τους Άγιους Τόπους.
Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του βρέφους και οι οποίες προκλήθηκαν όπως φαίνεται από τα χτυπήματα που δέχθηκε, όταν ο σκύλος το άρπαξε και άρχισε να το χτυπά στον τοίχο και στα γύρω έπιπλα.