Νέος κοροναϊός: Google και IKEA κλείνουν τα καταστήματά τους στην Κίνα
Νέος κοροναϊός Κίνα: Στους 170 οι νεκροί, 7.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στα 12.167 τα ύποπτα κρούσματα.
H Google Inc. είναι μια από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται GooglePlex.
Η Google ξεκίνησε διαφορετικά από ότι την γνωρίζουμε, καθώς ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.
Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.
Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκτ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google. Ένας από τους πρώτους επενδυτές ήταν ένας συνιδρυτής της Sun Microsystems, Inc.
Στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκτ δολάρια. Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τον Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκτ. αναζητήσεις ημερησίως.
Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:
Νέος κοροναϊός Κίνα: Στους 170 οι νεκροί, 7.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στα 12.167 τα ύποπτα κρούσματα.
Η εφαρμογή Google Maps προσφέρει τις λύσεις για να γίνει η ζωή σου καλύτερη.
Κυριάκος Μητσοτάκης Νταβός οικονομία: Τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από 10 χρόνια κρίσης επιβεβαιώνει η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Νταβός.
Luis Alberto Spinetta: H Google αφιέρωσε το σημερινό της doodle στον Αργεντινό τραγουδιστή.
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός: Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης όπου θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Κυριάκος Μητσοτάκης επίσκεψη στο Νταβός: O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.
"Έξυπνα ρολόγια": Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω των smartwatches να προλαμβάνουν το κρυολόγημα.
Wikipedia: Το πρώτο άρθρο της μεγαλύτερης εγκυκλοπαίδειας του κόσμου -που υπάρχει ακόμα- έκανε την εμφάνισή του στις 16 Ιανουαρίου 2001
Alphabet: H μητρική εταιρία της Google έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπερνάει σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.