Προσοχή: Αυτές οι εφαρμογές στο κινητό σου κλέβουν τα προσωπικά σου δεδομένα
Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα μεταδίδουν ορισμένα δεδομένα στο Facebook.
H Google Inc. είναι μια από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται GooglePlex.
Η Google ξεκίνησε διαφορετικά από ότι την γνωρίζουμε, καθώς ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.
Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.
Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκτ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google. Ένας από τους πρώτους επενδυτές ήταν ένας συνιδρυτής της Sun Microsystems, Inc.
Στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκτ δολάρια. Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τον Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκτ. αναζητήσεις ημερησίως.
Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:
Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα μεταδίδουν ορισμένα δεδομένα στο Facebook.
Τιμ Μπέρνερς - Λι: Ο θεμελιωτής του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web) έδωσε στη δημοσιότητα το παγκόσμιο «Συμβόλαιο για τον Ιστό», που αφορά στην καταπολέμηση κάθε είδους καταχρήσεων του διαδικτύου από κυβερνήσεις, εταιρείες και άτομα.
Σάσα Μπαρόν Κοέν: Ειρωνεύτηκε το Facebook ότι αν πληρωθεί θα αναρτήσει οτιδήποτε και αν υπήρχε το ’30 «θα είχε επιτρέψει στον Χίτλερ να αναρτήσει αντισημιτικές διαφημίσεις».
Stadia: Η νέα πλατφόρμα, που βασίζεται στη μεγάλη δύναμη των υπολογιστικών κέντρων της Google για να «τρέξει» τα παιχνίδια, θέλει να χτυπήσει το console gaming.
Maude Lores Bonney: Η Lores συνέχισε να ωθεί τα όρια για τους αεροπόρους με κάθε πτήση και το 1937 έγινε το πρώτο πρόσωπο που πέταξε μόνη της από την Αυστραλία στην γενέτειρά της, Νότια Αφρική.
Το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης θυμίζει αρκετά το σήμα της Νέας Δημοκρατίας.
Macedonia the Great: Τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Φρίντριχ Σίλερ: Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στον σπουδαίο Γερμανό θεατρικό συγγραφέα, ποιητή και ιστορικό.
Κίνηση στους δρόμους: Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ολοκληρώθηκε και η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας ομαλοποιήθηκε