Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης για κατάρρευση στην καραντίνα
Ίντερνετ: Εκφράζονται φόβοι για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει το δίκτυο με εργασία από το σπίτι και τηλεκπαίδευση από Δευτέρα.
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
Ίντερνετ: Εκφράζονται φόβοι για το κατά πόσο μπορεί να αντέξει το δίκτυο με εργασία από το σπίτι και τηλεκπαίδευση από Δευτέρα.
Όπως φαίνεται πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με την χρήση του κινητού.
Χρήση ίντερνετ: Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησε να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τις διαδικτυακές εφαρμογές ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής.
ΑΣΕΠ 3Ε/2020: Τρέχει η προκήρυξη για νέες θέσεις εργασίας μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Αρκάς αρνητές κορωνοϊού: Νέο σκίτσο κατά των συνωμοσιολόγων για την πανδημία του κορωνοϊού δημοσίευσε ο γνωστός σκιτσογράφος.
Έρευνα κορωνοϊός: Η καναδική μελέτη απαντά στους ισχυρισμούς ότι οι μάσκες μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου.
Μακρόν Ισλάμ Financial Times: Το άρθρο του θεωρείται απάντηση σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο όμως, πλέον έχει αποσυρθεί.
Έρευνα Visa: Τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για τις αγορές τους αντί του κωδικού πρόσβασης προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Visa, το 94% των Ελλήνων τον θεωρούν ως πιο ασφαλή και εύχρηστο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.
Ο κινηματογράφος παλεύει με την ραγδαία αύξηση του streaming και εσχάτως με τους περιορισμούς του κορωνοϊού.