Σοκ του WeTransfer με την ελληνική γραφειοκρατία: «Ας τους πει κάποιος για εμάς» [pic]
WeTransfer: Στο ... ψιλό πήρε η ψηφιακή πλατφόρμα το ελληνικό δημόσιο.
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
WeTransfer: Στο ... ψιλό πήρε η ψηφιακή πλατφόρμα το ελληνικό δημόσιο.
ΕΔΠΙΙ: Κλείνει γνωστές ιστοσελίδες που προσφέρουν «δωρεάν κατέβασμα» σε μουσική, ταινίες και σίριαλ.
Όμιλος ΟΤΕ: Το έργο αφορά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης, υλοποίησης και υποστήριξης εφαρμογών και συστημάτων που βασίζονται σε τεχνολογίες Microsoft.
Κεραμέως για σχολεία: "Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία", τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή της σε σχολεία της Κορινθίας και Αρκαδίας.
Υπολογιστής κολλάει: Είναι το βασικότερο... σύμπτωμα του υπολογιστή που μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά.
Σχολεία κατάληψη: Γονείς επιχείρησαν με τη βία να μπουν σε δύο Γυμνάσια στον Άλιμο.
Αρνητές μάσκας: Μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά μα κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν από τα social media ότι όλα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία.
Google: Αλλαγές προανήγγειλε, για τους χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών, η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.
Ουαλία Internet: Για ενάμιση χρόνο οι κάτοικοι ενός χωριού στη χώρα έμεναν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο από τις 7 το πρωί. Επιτέλους, ανακάλυψαν γιατί.