Το σκληρό post του Βασίλη Τσιάρτα για το Big Brother
Big Brother: Το νέο ριάλιτι του ΣΚΑΪ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έχει συγκεντρώσει ποικίλα σχόλια σχετικά με τα άτομα που το πλαισιώνουν.
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
Big Brother: Το νέο ριάλιτι του ΣΚΑΪ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έχει συγκεντρώσει ποικίλα σχόλια σχετικά με τα άτομα που το πλαισιώνουν.
Νέα δυνατότητα από την Google στο Android και το Chrome OS ύστερα από πίεση των developers.
Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από τη φωνή του νέου κύκλου του Big Brother.
Σοφία Δανέζη Big Brother: Single, δυναμική και φιλόδοξη, θεωρεί πως με το εν λόγω ριάλιτι βρήκε το «κλειδί», όπως λέει και ένα τραγούδι της, για αναγνώριση.
Big Brother τηλεθέαση: Στο κοινό 18-54 ο μέσος όρος ήταν 31.1%.
Big Brother: Άλλαξε ο προγραμματισμός του ΣΚΑΪ που θα δείχνει το ριάλιτι.
Μίκης Θεοδωράκης: Δήλωση για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά έκανε ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης.
Πανελλαδικές 2020: O Θεόφιλος Νάστας, ο μαθητής από το Ωραιόκαστρο που συγκέντρωσε 19.650 μόρια και αποκαλύπτει πως ίδιος ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Νόμιζε ότι είχε κλείσει την κάμερα, αλλά οι ερωτικές επαφές με τη γραμματέα του μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεδιάσκεψη.