Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε διαφήμιση του 1975
Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον γνωστό επιχειρηματία αρκετά διαφορετικό από ό, τι είναι σήμερα. Βέβαια, έχουν περάσει και 45 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα...
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια φωτογραφία που παρουσιάζει τον γνωστό επιχειρηματία αρκετά διαφορετικό από ό, τι είναι σήμερα. Βέβαια, έχουν περάσει και 45 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Βέβαια, πολλοί σχολιάζουν ότι δεν κρατήθηκαν ιδιαίτερα μέτρα στα εγκαίνια των τριών σταθμών του μετρό.
Νίκος Χατζηνικολάου: Σε αγωγή προτίθεται να προχωρήσει ο γνωστός δημοσιογράφος σε αυτούς που του χρεώνουν ότι πήρε χρήματα από την καμπάνια Μένουμε Σπίτι σαν ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης, που ο ίδιος αρνείται ότι είναι δικά του.
Φρίντα Κάλο: Χαμένο έργο της μεξικανής ζωγράφου, ισχυρίζεται ότι βρήκε έμπορος τέχνης, Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα του πίνακα
Γουδή γλέντι: Όταν ο χώρος γέμισε, οι πύλες έκλεισαν αλλά συνέχισε να μπαίνει κόσμος από πλαϊνές εισόδους.
Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι αστυνομικές αρχές.
Ο Γιάννης Αντύπας στο blog του στο pagenews.gr γράφει για τη γενιά «Ζ» στην Τουρκία. Οι νέοι Τούρκοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα και δηλώνουν πως τους ενδιαφέρουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Δεν βλέπουν τον λόγο να πεθάνουν στη Λιβύη για τις συμφωνίες του Ερντογάν. Στην Ελλάδα με την αντίστοιχη γενιά, τι γίνεται;
Σκάνδαλο ΟΗΕ: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο άνδρες - μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Τελ Αβίβ μετά το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.
Αυτόπτης μάρτυρας τράβηξε τον καυγά με το κινητό του τηλέφωνο.