Η κόρη της Βάνας Μπάρμπα είναι το κάτι άλλο
Έκλεισε τα 18 της χρόνια και το γιόρτασε.
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
Έκλεισε τα 18 της χρόνια και το γιόρτασε.
Επίθεση βιτριόλι: Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το κινητό της τηλέφωνο και τον υπολογιστή της 35χρονης κατηγορούμενης, ώστε να βρει από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι.
Ιωάννα Τούνη: Το φως της δημοσιότητας είδαν κάποιες φωτογραφίες της γνωστής influencer χωρίς κανένα ρετούς.
Νέα Γενιά Ζηρίδη: Εδώ και χρόνια, η ιδιοκτησία του σχολείου με ιστορία 85 ετών, άρχισε να καθυστερεί τις πληρωμές στις τράπεζες.
Ψευτογιατρός: Ο 47χρονος άνδρας ανέφερε πως έδωσε στον γιατρό «μαϊμού» 98.000 ευρώ για να τον κάνει καλά μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ηλεκτρονικές απάτες: Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, κατά 30% αυξήθηκαν οι καταγγελίες για ηλεκτρονικές απάτες το πρώτο εξάμηνο του 2020, που περιλαμβάνει και την περίοδο της καραντίνας όπου γνώρισαν άνοδο και οι ηλεκτρονικές αγορές. Τι ισχύει για τις χρεώσεις των πενταψήφιων αριθμών.
Μια σειρά εκπαιδεύσεων σε όλη την Ελλάδα, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την εξοικείωση με τις δυνατότητές του.
Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών:
Απαγωγή Μαρκέλλα: O πρώην σύζυγος της 33χρονης θεωρεί παντελώς αναληθή τα όσα ισχυρίζεται η κατηγορούμενη και κυρίως ότι ο ίδιος την εξέδιδε.