Ευρωπαϊκή Ένωση – κορωνοϊός: 10 μέτρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων σε υγεία και οικονομία
Ευρωπαϊκή Ένωση - κορωνοϊός: Δέκα μέτρα έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε υγεία και οικονομία.
Σύμφωνα με την προσέγγιση της “ιντερνετοφιλίας” (ένα μείγμα κλασικής “πλουραλιστικής” προσέγγισης και τεχνολογικού “ντετερμινισμού”), το Διαδίκτυο, αλλά και η ψηφιακή τεχνολογία γενικότερα, έχουν την ικανότητα να δημιουργούν “εικονικούς χώρους”, “εικονικές κοινότητες”, όπου παύουν να υφίστανται οι κοινωνικές και πολιτιστικές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και που τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας αδυνατούν να ξεπεράσουν εύκολα. Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου καθίσταται άμεση και αμφίδρομη. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο, να πληροφορηθεί αλλά και να πληροφορήσει ανταλλάσσοντας απόψεις μέσω ενός πιο συμμετοχικού και λιγότερο ελεγχομένου διαύλου επικοινωνίας.
Οι χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκοσμίου πολίτη. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα “χώρο” και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.
Κοινές μέθοδοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι η επιλογική και η ευρυζωνική. Δημόσιοι χώροι για χρήση του Διαδικτύου περιλαμβάνουν τις βιβλιοθήκες και τα Internet cafes, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους όπως είναι οι αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, μερικές φορές μόνο για σύντομη χρήση ενόσω περιμένουμε. Τέτοια σημεία είναι γνωστά και με διάφορους άλλους όρους, όπως «δημόσια περίπτερα Διαδικτύου», «δημόσια τερματικά Διαδικτύου» και «ιστο – τηλέφωνα».
Ευρωπαϊκή Ένωση - κορωνοϊός: Δέκα μέτρα έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε υγεία και οικονομία.
Πανελλήνιες 2020 Κεραμέως: Τον λόγο που το υπουργείο Παιδείας δεν ακυρώνει τις Πανελλαδικές εξετάσεις εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.
Με την τεχνολογία να "καλπάζει" χρόνο με τον χρόνο δημιουργούνται νέα επαγγέλματα, τα οποία ουδείς περίμενε πως θα προκύψουν πριν από δέκα χρόνια.
Όμιλος Fourlis: Η ιστορία του Ομίλου ξεκινάει το 1950 με την ίδρυση της Α. Φουρλής & ΣΙΑ Ο.Ε. από τον Αναστάσιο Φουρλή, με τους τρεις άλλους αδελφούς του Στέλιο, Ιωάννη και Ηλία.
ΟΤΕ Διευθύνων Σύμβουλος: Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το Νοέμβριο του 2010.
Forthnet: Η Forthnet ξεκινά το 1995 από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, δημιουργώντας τον πρώτο δικτυακό κόμβο στην Ελλάδα.
Κορονοϊός τράπεζες: Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ.
Στην αγορά υπάρχουν τουλάχιστον 35 δωρεάν εφαρμογές και λύσεις για επικοινωνία, απομακρυσμένη εργασία και τηλεδιασκέψεις.
COSMOTE: Δίπλα στους συνδρομητές της με δράσεις και συνεχείς ενημερώσεις για την εξυπηρέτησή τους