Φωτιά σε περίπτερο στην Καλλιθέα
Καλλιθέα φωτιά: Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με δύο οχήματα η οποία έσβησε τη φωτιά.
Η Καλλιθέα καταλαμβάνει μία μακρόστενη εν γένει έκταση: εκτείνεται από τις οδούς Λαγουμιτζή και Καλλιρρόης στα βόρεια ως τον Φαληρικό όρμο στα νότια. Από βορρά προς νότο, διατρέχεται από την κεντρική της λεωφόρο, τη λεωφόρο Θησέως, συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων. Στα ανατολικά οριοθετείται από τη λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού η οποία τη χωρίζει από τον Νέο Κόσμο, τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο. Στα δυτικά, η τεχνητή κοίτη του Ιλισού και οι γραμμές του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Γραμμής 1 του Μετρό) τη χωρίζουν από το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Σημειώνεται ότι από την περιοχή δυτικά των σιδηροδρομικών γραμμών, μόνο το οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει το κτίριο της Σιβιτανιδείου Σχολής εντάσσεται στα όρια του Δήμου Καλλιθέας.
Ο οικισμός της Καλλιθέας κατοικήθηκε τον 19ο αιώνα, από την δεκαετία του 1870 και εντεύθεν. Ο έμπορος Λάσκαρις Λασκαρίδης, ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Γεώργιος Π. Κρέμος και ο νομικός Γεώργιος Φιλάρετος ήταν ανάμεσα στους πρώτους οικιστές (1884-1885) της Καλλιθέας. Από το 1922 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες, ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η κοινότητα Καλλιθέας ιδρύθηκε το 1925, οπότε ο οικισμός αποσπάσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και το 1933 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητος δήμος.
Στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καλλιθέα συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση (ΕΛΑΣ). Μεταξύ των κυριοτέρων γεγονότων της περιόδου υπήρξε η Μάχη της Οδού Μπιζανίου, μεταξύ 10 ΕΠΟΝιτών και κατοχικών δυνάμεων, τον Ιούλιο του 1944, καθώς και το Μπλόκο του Αυγούστου του ιδίου έτους.Την δεκαετία του 1990, μετά τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, ο δήμος υποδέχθηκε Πόντιους παλιννοστούντες. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011, ουδεμία μεταβολή επήλθε σύμφωνα με το άρθρο 1,§ 5.1.Β αυτού.
Καλλιθέα φωτιά: Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με δύο οχήματα η οποία έσβησε τη φωτιά.
Επίθεση με βιτριόλι: Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η 35χρονη κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και για «απείθεια».
Επίθεση βιτριόλι: Η πρώτη επικοινωνία που είχε η Ιωάννα με την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι έγινε τον Νοέμβριο του 2018. Ο διάλογος αφορούσε τον 40χρονο και το αίτημα φιλίας.
Επίθεση βιτριόλι: Στο ηχητικό ακούγεται η γυναίκα να καλεί τα γραφεία της εταιρείας ραδιοταξί και να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί για το πρωί της επόμενης μέρας όπου έγινε και η επίθεση.
Επίθεση βιτριόλι: Η 35χρονη είχε στείλει email στο δικηγορικό Γραφείο που εργαζόταν, μια ημέρα πριν την επίθεση στις 19 Μαΐου.
Επίθεση βιτριόλι: Όλες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φανερώνουν τις κινήσεις της δράστιδος, η περούκα, τα ρούχα, το μαύρο σακίδιο και ο διάλογος που είχε με το ταξί.
Επίθεση βιτριόλι: «Σε δυο εβδομάδες το νωρίτερο» αναφέρει χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της.
Στη δημοσιότητα ήρθε το βίντεο από τη σύλληψη της 35χρόνης που προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.
Επίθεση βιτριόλι: Τα λάθη της 35χρονης οδήγησαν την αστυνομία στο να προχωρήσει στην σύλληψη της.