Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την δράστιδα λίγο πριν την επίθεση
Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα κατέγραψε τη μαυροφορεμένη γυναίκα την ώρα που έφτασε στο σημείο της επίθεσης
Η Καλλιθέα καταλαμβάνει μία μακρόστενη εν γένει έκταση: εκτείνεται από τις οδούς Λαγουμιτζή και Καλλιρρόης στα βόρεια ως τον Φαληρικό όρμο στα νότια. Από βορρά προς νότο, διατρέχεται από την κεντρική της λεωφόρο, τη λεωφόρο Θησέως, συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων. Στα ανατολικά οριοθετείται από τη λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού η οποία τη χωρίζει από τον Νέο Κόσμο, τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο. Στα δυτικά, η τεχνητή κοίτη του Ιλισού και οι γραμμές του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Γραμμής 1 του Μετρό) τη χωρίζουν από το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Σημειώνεται ότι από την περιοχή δυτικά των σιδηροδρομικών γραμμών, μόνο το οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει το κτίριο της Σιβιτανιδείου Σχολής εντάσσεται στα όρια του Δήμου Καλλιθέας.
Ο οικισμός της Καλλιθέας κατοικήθηκε τον 19ο αιώνα, από την δεκαετία του 1870 και εντεύθεν. Ο έμπορος Λάσκαρις Λασκαρίδης, ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Γεώργιος Π. Κρέμος και ο νομικός Γεώργιος Φιλάρετος ήταν ανάμεσα στους πρώτους οικιστές (1884-1885) της Καλλιθέας. Από το 1922 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες, ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η κοινότητα Καλλιθέας ιδρύθηκε το 1925, οπότε ο οικισμός αποσπάσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και το 1933 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητος δήμος.
Στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καλλιθέα συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση (ΕΛΑΣ). Μεταξύ των κυριοτέρων γεγονότων της περιόδου υπήρξε η Μάχη της Οδού Μπιζανίου, μεταξύ 10 ΕΠΟΝιτών και κατοχικών δυνάμεων, τον Ιούλιο του 1944, καθώς και το Μπλόκο του Αυγούστου του ιδίου έτους.Την δεκαετία του 1990, μετά τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, ο δήμος υποδέχθηκε Πόντιους παλιννοστούντες. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011, ουδεμία μεταβολή επήλθε σύμφωνα με το άρθρο 1,§ 5.1.Β αυτού.
Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα κατέγραψε τη μαυροφορεμένη γυναίκα την ώρα που έφτασε στο σημείο της επίθεσης
Επίθεση με βιτριόλι: Την "διαδρομή" της χημικής ουσίας αναζητά η αστυνομία.
34χρονη βιτριόλι: Το σενάριο να υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για την 34χρονη Ιωάννα εξετάζουν οι Αρχές για την επίθεση στην Καλλιθέα. Τι δήλωσε ο δικηγόρος της.
Επίθεση βιτριόλι: Το θύμα της επίθεσης μίλησε με τον δικηγόρο του εκφράζοντας της πεποίθηση ότι η ενέργεια δεν σχετίζεται με την προσωπική της ζωή.
Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα, Κυριακή η 34χρονη αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές για την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι έξω από τον χώρο εργασίας της, το πρωί της Τετάρτης.
Επιθέσεις με βιτριόλι: Όπλο εκδίκησης, μίσους, ερωτικής αντιζηλίας και ανθρώπινης διαστροφής.
Επίθεση με βιτριόλι: Όταν ο δικηγόρος πήγε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η 34χρονη, αυτή του είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις “δείχνοντας” προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες.
34χρονη βιτριόλι: Συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛΑΣ, αναλύοντας ενδελεχώς την ερωτική ζωή του θύματος αναζητώντας μέσα από δεκάδες βίντεο τυχόν - Οι δύο ύποπτες γυναίκες με μάσκα στο σημείο λίγο πριν την επίθεση.
34χρονη βιτριόλι: Σε τρίωρο χειρουργείο υποβλήθηκε η 34χρονη Ιωάννα. Της αφαίρεσαν το καμένο δέρμα από την επίθεση με το βιτριόλι.