Αυστραλία: Θα θανατώσουν πάνω από 10.000 καμήλες γιατί πίνουν πολύ νερό
Αυστραλία: Η επιχείρηση θανάτωσης των ζώων θα διαρκέσει πέντε μέρες.
Ο όρος καύσωνας χρησιμοποιείται τόσο σε συχνές εναλλαγές του καιρού, όσο και σε μεγάλα κύματα ζέστης που μπορεί να συμβαίνουν μία φορά τον αιώνα. Έντονοι καύσωνες έχουν προκαλέσει καταστροφικές ζημιές στις σοδειές, χιλιάδες θανάτους από υπερθερμία και γενικευμένη χρήση ενέργειας, εξαιτίας της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών.
Ο καύσωνας θεωρείται ακραίο καιρικό φαινόμενο και επικίνδυνος για τη ζωή, επειδή η θερμότητα και το φως του Ήλιου μπορούν να υπερθερμάνουν το ανθρώπινο σώμα. Το χειρότερο κύμα καύσωνα στην πρόσφατη ιστορία ήταν το Ευρωπαϊκό Κύμα Καύσωνα του 2003, με πάνω από 70.000 θύματα.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καύσωνας υπάρχει όταν η μέγιστη θερμοκρασία αγγίζει ή ξεπερνάει τους 39°C, η ελάχιστη είναι πάνω από 26°C, το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό, οι άνεμοι ασθενείς και οι υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν για τουλάχιστον 3 μέρες σε ευρεία γεωγραφική έκταση.
Αυστραλία: Η επιχείρηση θανάτωσης των ζώων θα διαρκέσει πέντε μέρες.
Ο Γιάννης Αντύπας μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr στέκεται στο πνεύμα των ημερών, τονίζοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας και να δίνουμε αγάπη στην τρίτη ηλικία.
Αυστραλία: Η χθεσινή ημέρα αποτελεί ρεκόρ για την ήπειρο καθώς καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών.
Ένας Αυστραλός μαγείρεψε το χοιρινό ρολό του στο κάθισμα του αυτοκινήτου, που ψήθηκε λόγω καύσωνα.
Κλιματική Αλλαγή: Το 2019 τοποθετείται στην δεύτερη ή την τρίτη θέση των θερμότερων ετών που έχουν καταγραφεί ποτέ από το 1850.
Κλιματική αλλαγή: Σε λιγότερο από έναν χρόνο τέσσερις επιστημονικές εκθέσεις του ΟΗΕ για την κατάσταση του πλανήτη έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και αύξησαν την πίεση προς τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Κλιματική αλλαγή: Οι επιστήμονες του MedEcc αναφέρουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στη λεκάνη της Μεσογείου έφθασε ήδη τον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Έρευνα ΟΗΕ: Το διάστημα μεταξύ 2015-2019 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί.
Μάτι: Μια μελέτη του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών αναλύει τα αίτια που έκαναν ανεξέλεγκτη την πυρκαγιά στο Μάτι.