Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή
Κομοτηνή κορωνοϊός: Ανησυχία στην πόλη της Θράκης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στη Σχολή Αστυφυλάκων. Σε καραντίνα στα δωμάτιά τους οι υπόλοιποι σπουδαστές.
Αποτελεί έδρα της διοικητικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με την ύπαρξή της να βεβαιώνεται από την ύστερη αρχαιότητα, το πάλαι ποτέ μικρό βυζαντινό οχυρό των Κομοτηνών ή Κουμουτζηνών αναδείχθηκε σε σημαντικό αστικό κέντρο στην Υστεροβυζαντινή περίοδο. Η σημαίνουσα θέση της στην περιοχή της Θράκης εδραιώθηκε στα χρόνια της Οθωμανικής περιόδου (1363-1912), στην τελευταία περίοδο της οποίας (19ος αιώνας) αναδείχθηκε σε διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας.
Η πρόσκαιρη κατάκτησή της από τους Βούλγαρους στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, η απελευθέρωσή της κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και η έκβαση του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου οδήγησαν στην οριστική ενσωμάτωσή της στην ελληνική επικράτεια, το 1920. Στα μεταπολεμικά χρόνια η πόλη αναπτύχθηκε χάρη στην κεντρική της γεωγραφική θέση και τη σημασία της ως διοικητικό κέντρο, διατηρώντας τον χαρακτήρα της, και επηρεασμένη, ως ένα βαθμό, από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των μειονοτικών ομάδων.
Η οικονομία της Κομοτηνής χαρακτηρίζεται από την υπεροχή του τομέα παροχής υπηρεσιών, απόρροια γεωγραφικών και ιστορικών παραγόντων. Ο αστικός της χώρος παρουσιάζει ιδιαίτερη ποικιλομορφία, χάρη στην ιστορία της και τον πολιτισμό της, στοιχεία που είναι υπεύθυνα και για τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα τα οποία τον διασπείρουν . Στην περιοχή είναι έντονη η παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου που δίνει ιδιαίτερο χρώμα τόσο με τις ενδυμασίες και τα έθιμα όσο και με την αρχιτεκτονική χαρακτηριστικό δείγμα της οποίας αποτελούν οι μιναρέδες και τα καφασωτά παράθυρα των σπιτιών στις παλιές συνοικίες.
Η Κομοτηνή σήμερα είναι μια πόλη πολυπολιτισμική με έντονο τον χαρακτήρα της φοιτητούπολης. Ο πληθυσμός είναι εξαιρετικά πολύγλωσσος για το μέγεθός της. Αποτελείται από ντόπιους Έλληνες, Έλληνες απογόνους προσφύγων από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, Έλληνες Μειονοτικούς (Τουρκόφωνους, Πομάκους και Αθίγγανους, κυρίως Μουσουλμάνους στο θρήσκευμα) και απογόνους Αρμενίων προσφύγων. Οι Τσιγγάνοι μένουν στον Ήφαιστο, έναν οικισμό 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά της Κομοτηνής, και στην περιοχή Αλάν Κουγιού (Αλάνκιοϊ) γνωστή και ως «Τενεκέ Μαχαλά», μέσα στην Κομοτηνή.
Κομοτηνή κορωνοϊός: Ανησυχία στην πόλη της Θράκης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στη Σχολή Αστυφυλάκων. Σε καραντίνα στα δωμάτιά τους οι υπόλοιποι σπουδαστές.
Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να επανεξετάσει το ζήτημα, ούτε και να αλλάξει την απόφαση.
Μουφτής Κομοτηνής Αγιά Σοφιά: «Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά», ανέφερε ο ίδιος.
Σάπες φωτιά: Ο Δήμαρχος της περιοχής με δηλώσεις του τόνισε ότι ο καλός συντονισμός ήταν αυτός που βοήθησε να μην υπάρχουν ζημιές και θύματα από την μεγάλη πυρκαγιά.
Φωτιά Σάπες: Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του οικισμού Παλιννοστούντων Ποντίων, στις Σάπες Ροδόπης.
Φωτιά Ροδόπη: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για να αντιμετωπιστεί η φωτιά στην περιοχή.
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 26 Ιουνίου: Στους 191 παραμένει ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα και 3.343 συνολικά.
Καστοριά κορωνοϊός: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην Καστοριά.
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 25 Ιουνίου: Ακόμη ένας νεκρός προστέθηκε στη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνοντας έτσι τον αριθμό στους 191. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 16 νέα κρούσματα και 3.302 συνολικά.